Elon Musk: Σε τροχιά να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στην ιστορία

Θα ανοίξει πρώτος την ελίτ λέσχη των τρισεκατομμυριούχων του πλανήτη;
14 Ιουνίου 2022 17:41
Elon Musk: Σε τροχιά να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στην ιστορία

O Elon Musk βρίσκεται σε τροχιά να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη και να εγκαινιάσει αυτήν την ελίτ λέσχη μεγιστάνων. 

Μέχρι σήμερα η περιουσία του ανέρχεται γύρω στα $200 δισεκατομμύρια αλλά σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρίας Tipalti Approve, ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX και Boring Company -και σύντομα ίσως ιδιοκτήτης του Twitter- μπορεί να φτάσει να γίνει τρισεκατομμυριούχος μέχρι το 2024

 Αυτή η εκτίμηση γίνεται βασισμένη σε εγκεκριμένα ιστορικά δεδομένα που παραχώρησε το Forbes, με την Approve να υπολογίζει τα κολοσσιαία και δυσθεώρητα ποσά, για να ανακαλύψει ότι η περιουσία του Musk μόνο θα εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια και έτσι θα διατηρηθεί στη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη

Η έρευνα του αναφέρει ότι από το 2017 και έπεται η περιουσία του Musk αυξάνεται σε ετήσια βάση κατά 129%, κάτι που θα τον βάλει στο κατώφλι του κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων μέσα σε περίπου δύο χρόνια. Θα καταφέρει -εάν όλα πάνε όπως υπολογίζονται- να έχει μια περιουσία που θα εκτιμάται στα 1.38$ τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024 σε ηλικία 52 ετών. 

Θα αναρωτιέστε όμως πώς κατάφερε να αποκτά τέτοιο πλούτο κάθε χρόνο. H Approve αναφέρει ότι ακολουθεί τη φράση "πρέπει να ξοδέψεις χρήματα για να βγάλεις χρήματα" και ο Musk έβαλε όλα του τα λεφτά από την πώληση του PayPal, ένα ποσό γύρω στα 180$ εκατ., στις νέες του εταιρίας, τις Tesla και Space X. 

Το μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη και την περιουσία του προέρχεται από την Tesla, εκεί όπου κατέχει ένα 23% της εταιρίας σε μετοχές. Τεράστια έσοδα του φέρνει και η SpaceX καθώς χρεώνει τόσο το δημόσιο και την κυβέρνηση όσο και τον ιδιωτικό τομέα με τεράστια συμβόλαια για να αποσταλούν δορυφόροι, προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αλλά και αστροναύτες. 

"Αυτές οι δύο εταιρίας φούσκωσαν την περιουσία του Elon Musk από τα $25 δις το 2020 στα $263 δις το 2022" καταλήγει το άρθρο. 

 

Μέχρι πρότινος αναμενόταν ο Jeff Bezos των Amazon και Blue Origin να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος αλλά τα νέα δεδομένα λένε πως αυτή η τροχιά έχει επιβραδυνθεί, αλλά θα φτάσει αυτό το στάτους περί το 2030, δηλαδή έξι χρόνια μετά τον Musk. 

Έχει όμως μερικούς ανταγωνιστές σε αυτή την κούρσα όπως τον βιομήχανο και φιλάνθρωπο ινδικής καταγωγής Gautam Adani, που θα φτάσει στο κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων το 2025 και τον επενδυτή του TikTok, Zhang Yiming, που θα μπει στο κλαμπ το 2026. 

Tον τελευταίο καιρό ωστόσο, ο Elon Musk ασχολείται με την απόκτηση του Twitter σε ένα πολύκροτο deal, που έχει πατήσει φρένο λόγω ενός εμποδίου. Οι τελευταίες εξελίξεις λένε πως αυτό το εμπόδιο θα φύγει από τη μέση