Ρεκόρ αλλαγής χρηστών από Android σε iPhone

Πανευτυχής ο Tim Cook
25 Ιουλίου 2015 07:02
Ρεκόρ αλλαγής χρηστών από Android σε iPhone

Στο συνέδριο κερδών τριμήνου, η Apple διαπίστωσε πως οι πωλήσεις iPhone πάνε εξαιρετικά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει νούμερα. Η επιτυχία του iPhone αποδίδεται τόσο στις ανεπτυγμένες, όσο και στις ανερχόμενες αγορές, ενώ παρατηρείται ιστορική αύξηση χρηστών που εγκαταλείπουν το Android και στρέφονται στο iOS. Οι “Android switchers” όπως τους ονομάζει ο Tim Cook, έγιναν το αντικείμενο σχολιασμού του 4 φορές κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Τα ισχυρά αποτελέσματα των iPhone βασίζονται τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις ανερχόμενες αγορές και βιώνουμε το μεγαλύτερο αριθμό switcher από Android που έχουμε μετρήσει ποτέ.

Είμαστε επίσης πολύ ευτυχείς που βλέπουμε αυτό το ρυθμό Android switchers. Έτσι, όπως το βλέπουμε εμείς, το iPhone τα πάει εξαιρετικά.

Κάνοντας ένα βήμα πίσω και βλέποντας τη γενική εικόνα, αυτό που με χαροποιεί είναι το 27% που ανέφερα. Το γεγονός πως βλέπουμε το μεγαλύτερο ρυθμό Android switcher. Η ικανοποίηση των πελατών στα iPhone σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Είναι χαοτική η διαφορά. Το loyalty rate έχει τεράστιο χάσμα με τον ανταγωνισμό.

Σε ορισμένες περιοχές, η συνταγή της επιτυχίας είναι οι Android switchers. Σε άλλες είναι να πείσουμε τους ανθρώπους να πάρουν το πρώτο τους smartphone. Σε άλλες είναι η αναβάθμιση από το τωρινό τους iPhone.