Το TikTok ξέρει ότι λιώνετε μπροστά στην οθόνη και κάνει κάτι για αυτό

Νέες λειτουργίες για την "ψηφιακή υγεία", ειδικά για τους εφήβους
09 Ιουνίου 2022 16:26
Το TikTok ξέρει ότι λιώνετε μπροστά στην οθόνη και κάνει κάτι για αυτό

Επειδή το TikTok γνωρίζει πολύ καλά ότι λιώνετε μπροστά στις οθόνες των κινητών και θέλει κάτι να κάνει για αυτό, ειδικά για τους έφηβους χρήστες που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του. Έτσι ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί σταδιακά περισσότερα εργαλεία ελέγχου του χρόνου που ξοδεύετε ως χρήστες της πλατφόρμας. 

Μέσα στο Digital Wellbeing τμήμα των Settings της εφαρμογής του TikTok πλέον δίνεται ένα αναλυτικό πάνελ που παρακολουθεί στενά πόσο χρόνο ξοδεύετε εντός του app, ποιες ώρες της ημέρας το ανοίγετε περισσότερο και πόσο συχνά μπαίνετε σε αυτό

Αν και ήδη το TikTok έδινε την επιλογή στους χρήστες να θέσουν όριο χρόνου χρήσης, όταν αυτό έληγε μπορούσατε απλά να συνεχίσετε την πλοήγηση, προσπερνώντας το. Τώρα, θα δίνεται η επιλογή να βάλετε μια έξτρα υπενθύμιση, όταν τελειώνει το όριο χρόνου που θέσατε στον εαυτό σας, ούτως ώστε να "κάνετε ένα διάλειμμα" εφόσον ήσασταν εντός της εφαρμογής παραπάνω από όσο πρέπει. 

Αυτά τα νέα Digital Wellbeing εργαλεία έρχονται ως απάντηση στα επικριτικά σχόλια που έχει δεχθεί το TikTok για το αρνητικό αντίκτυπο που έχει στην ψυχική -και όχι μόνο- υγεία των νεαρών χρηστών του. 

Tags: