Τα ανθρωπoειδή ρομπότ της Tesla ενδέχεται να παρουσιαστούν πολύ σύντομα

Νέες δηλώσεις από τον Elon Musk
03 Ιουνίου 2022 22:32
Τα ανθρωπoειδή ρομπότ της Tesla ενδέχεται να παρουσιαστούν πολύ σύντομα

Ο Elon Musk βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αφού πριν μερικές ώρες αποκαλύφθηκε πως σχεδιάζει να μειώσει κατά 10% το προσωπικό της Tesla, καθώς πιστεύει πως 'έχει ένα σούπερ κακό προαίσθημα" για το μέλλον της οικονομίας. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Με τα φώτα στραμμένα πάνω του και στην εταιρία του, λοιπόν, ο Musk αποφάσισε να κάνει και μια σχετική, επίσημη ανακοίνωση μέσα από τον πάντα δραστήριο λογαριασμό του στην social media πλατφόρμα Twitter. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της πασίγνωστης εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκανε γνωστό πως η AI Day εκδήλωση της Tesla θα αναβληθεί από τον Αύγουστο για τον Σεπτέμβριο. Ο λόγος;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Musk, η εταιρία ενδέχεται μέχρι τότε να είναι σε θέση να δείξει ένα λειτουργικό πρωτότυπο των Optimus ρομπότ της. Σε περίπτωση που δε θυμάστε ή που δε γνωρίζετε, παρόλο που η Tesla είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται για την ώρα στην αυτοκινητοβιομηχανία, συγχρόνως έχει στα σκαριά και ένα πραγματικό υπερφιλόδοξο project.

Τα Optimus, έτσι όπως θα ονομάζονται τα ρομπότ της Tesla, θα έχουν ανθρωποειδής μορφή και θα είναι σχεδιασμένα για να κάνουν αμέτρητες εργασίες. Ο Musk φιλοδοξεί πως θα αναλάβουν όλες τις βαρετές αγγαρείες και δουλειές ρουτίνας στις ζωές των ανθρώπων, αλλάζοντας ριζικά την κοινωνία.

Φυσικά, είναι από τις περιπτώσεις που τα λόγια μάλλον δεν πείθουν πολλούς, οπότε μένει να δούμε στην πράξη αν η εταιρία του Musk θα καταφέρει να ανταποκριθεί. Για την ιστορία, υπάρχουν φιλόδοξα projects που η Tesla δεν κυκλοφόρησε ποτέ, όπως οι ρομποτικοί -σχεδόν σε σχήμα φιδιού- αυτόματοι φορτιστές που βρίσκουν μόνοι τους τη θύρα φόρτισης ή οι Superchargers του 2012 που με ηλιακή ενέργεια θα παρήγαγαν περισσότερο ρεύμα από αυτό που καταναλώνουν τα αυτοκίνητα. Από την άλλη, οι εταιρίες του Musk έχουν δημιουργήσει επαναχρησιμοποιούμενους διαστημικούς πυραύλους, έχουν αλλάξει πράγματι την αυτοκίνηση και εργάζονται μεταξύ άλλων μέχρι και σε διεπαφές ανθρώπινου εγκεφάλου-υπολογιστή.

Όλα τα σενάρια, επομένως είναι πιθανά και μένει να δούμε στις 30 Σεπτεμβρίου αν τα Optimus θα καταφέρουν να κάνουν όσα υπόσχονται.