Το Instagram δίνει τα usernames σας σε διασημότητες;

Αν έχετε το ίδιο όνομα
23 Ιουλίου 2015 06:45
Το Instagram δίνει τα usernames σας σε διασημότητες;

Τι γίνεται άραγε όταν ένας διάσημος ποδοσφαιριστής με το ίδιο όνομα με εσάς αποφασίσει να δημιουργήσει Instagram λογαριασμό; Ο Andres Iniesta το έμαθε όταν το Instagram πάγωσε το λογαριασμό του χωρίς λόγο. Σε ένα άρθρο που έγραψε ο ίδιος στο Medium, περιγράφει την περιπέτεια του. “Το όνομα μου είναι Andres Iniesta και το μόνο λάθος μου είναι πως έχω ακριβώς το ίδιο όνομα και επώνυμο με το διάσημο ποδοσφαιριστή”, δηλώνει. Σύμφωνα με το Instagram, το account @ainiesta παραβίασε τους όρους χρήσης και απενεργοποιήθηκε. Διαπιστώθηκε όμως πως αμέσως μετά, το ίδιο account δόθηκε στο διάσημο ποδοσφαιριστή.

Αφού το ζήτημα πήρε κάποια δημοσιότητα, το @ainiesta δόθηκε πάλι στον αρχικό ιδιοκτήτη  του και ο ποδοσφαιριστής δημιούργησε το @andresiniest8, το οποίο έχει ήδη πάνω από 5.4 εκατομμύρια followers, αποδεικνύοντας πως το username δεν παίζει κανένα ρόλο στην προσπάθεια των celebrity να φτάσουν στους οπαδούς τους.

Στην περιγραφή του περιστατικού στο Gizmodo, το Instagram αρνήθηκε πως υπήρξε μεροληπτική συμπεριφορά εκ μέρους τους και πως το όλο θέμα ήταν ένα λάθος. “Κάναμε ένα λάθος και επαναφέραμε το account μόλις το μάθαμε. Ζητάμε συγγνώμη από τον κύριο Iniesta για την ταλαιπωρία που τον υποβάλλαμε”, δήλωσε. Μάλιστα, το πρακτορείο του ποδοσφαιριστή επικοινώνησε με τον Iniesta, διαβεβαιώνοντας τον πως ούτε οι ίδιοι, ούτε ο ποδοσφαιριστής είχαν σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα.