ΒΙΝΤΕΟ: Ο Elon Musk μάς ξεναγεί σε έναν πύργο εκτόξευσης πυραύλων της SpaceX

Μια ματιά στο κολοσσιαίου μεγέθους 'Mechazilla'
28 Μαΐου 2022 00:01
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Elon Musk μάς ξεναγεί σε έναν πύργο εκτόξευσης πυραύλων της SpaceX

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως είναι μια βάση εκτόξευσης πυραύλων, ο YouTuber Tim Dodd έρχεται να σας λύσει την απορία, αφού είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει τις εγκαταστάσεις της SpaceX, με ξεναγό τον ίδιο τον Elon Musk.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο YouTuber ανάρτησε δύο ξεχωριστά βίντεο στο Everyday Astronaut κανάλι του. Στο πρώτο από αυτά μάς βολτάρει στο περίφημο Starbase της SpaceX, μια ιδιωτική εγκατάσταση παραγωγής πυραύλων, δοκιμών και διαστημοδρόμιο. Συγκεκριμένα, ο Musk τον ξεναγεί στο High Bay, το μέρος όπου κατασκευάζονται τα πρωτότυπα των Starship, των πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων της εταιρίας, καθώς και στο ακόμη υπό κατασκευή MegaBay.

Στο πιο πρόσφατο βίντεο, η ξενάγηση από τον Musk συνεχίζεται, με τον Dodd να βλέπει από πρώτο χέρι το πύργο εκτόξευσης πυραύλων της SpaceX ονόματι 'Mechazilla'. Πρόκειται για ένα κολοσσιαίου μεγέθους κατασκεύασμα, το οποίο θα υποστηρίξει την εκτόξευση του Starship διαστημοπλοίου που η εταιρία σκοπεύει να στείλει στον Άρη. Μάλιστα, ο πύργος βοηθά και με την προσγείωση, αφού είναι σχεδιασμένος να πιάσει ξανά τον πύραυλο με δύο τεράστιες λαβές. Για την ιστορία, ο 'Mechazilla' έχει ύψος 143 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 30 μέτρα ψηλότερος από το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Μια και είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, σάς αφήνουμε να απολαύσετε το tour από τον Elon Musk μέσα από τους players που ακολουθούν παρακάτω.