Ο νέος 4K CineBeam προτζέκτορας της LG θέλει να αντικαταστήσει την τηλεόρασή σας

Με φωτεινότητα που αγγίζει τα 3,700 lumens
23 Μαΐου 2022 16:40
Ο νέος 4K CineBeam προτζέκτορας της LG θέλει να αντικαταστήσει την τηλεόρασή σας

Η LG είναι μια από τις εταιρίες που βοήθησαν να καθιερωθούν στην αγορά οι Ultra Short Throw (UST) προτζέκτορες με τον αρχικό CineBeam. Τώρα, λοιπόν, συνεχίζει τη σειρά της, ανακοινώνοντας ένα νέο high-end μοντέλο, το οποίο φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την τηλεόραση στο σαλόνι σας.

Ο λόγος γίνεται για τον CineBeam HU915QE, ο οποίος μπορεί να προβάλει μια εικόνα των 120 ιντσών, ακόμη και αν βρίσκεται μόλις 18 εκατοστά μακριά από τον τοίχο. Φυσικά, αυτό ισχύει και για το προηγούμενο μοντέλο. Η μεγάλη ειδοποιός διαφορά είναι πως ο HU915QE έχει μέγιστη φωτεινότητα 3,700 ANSI lumens, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να προσφέρει καλή ποιότητα εικόνας ακόμη και την ημέρα, όταν υπάρχει φως ηλίου στο δωμάτιου. Έτσι, είναι ικανός να ικανός να πάρει τη θέση οποιασδήποτε τηλεόρασης, παρέχοντας στον κάτοχο το πλεονέκτημα των περισσότερων ιντσών.

Επιπροσθέτως, η LG ισχυρίζεται πως ο νέος CineBeam μπορεί να προσφέρει λόγο αντίθεσης 2,000,000:1, αλλά αυτό φυσικά εξαρτάται από τη φωτεινότητα του δωματίου, το πανί ή τον τοίχο προβολής και άλλους παράγοντες. Παράλληλα, ο προτζέκτορας μπορεί να προβάλει 4K HDR περιεχόμενο μέσα από το τριών καναλιών laser του, ωστόσο η LG δε διευκρινίζει αν υποστηρίζονται τα Dolby Vision ή HDR10+ πρότυπα.

Όσον αφορά το λογισμικό είναι εξοπλισμένος με το webOS που υπάρχει και στις τηλεοράσεις της εταιρίας, προσφέροντας έτσι πρόσβαση σε όλες τις streaming υπηρεσίες, web browser και διάφορες άλλες λειτουργίες. Μάλιστα, υπάρχει και αυτόματη προσαρμογή της φωτεινότητας ανάλογα τις συνθήκες του περιβάλλοντας, καθώς και adaptive contrast.

Ο CineBeam HU915QE αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο και η τιμή του για την ώρα παραμένει άγνωστη.

 

Tags: