Η AMD ενδέχεται να ξεκίνησε τις προσλήψεις για τα…PlayStation 6 και Xbox Series X2

Μια νέα αγγελία εγείρει απορίες
14 Μαΐου 2022 17:37
Η AMD ενδέχεται να ξεκίνησε τις προσλήψεις για τα…PlayStation 6 και Xbox Series X2

Η AMD θέλει να ενισχύσει την ομάδα της στο Markham του Καναδά και έτσι ανάρτησε μια νέα αγγελία, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από τους hardware enthusiasts, αφού εικάζεται ότι μπορεί να αφορά τις κονσόλες επόμενης γενιάς, PlayStation 6 και Xbox Series X2.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία αναζητά έναν μηχανικό για να εργαστεί σε ένα επόμενης γενιάς System on Chip της. Μάλιστα, η περιγραφή αναφέρει ρητά πως πρόκειται για την ίδια ομάδα που ευθύνεται για τα chips των Xbox και PlayStation. Πράγματι, πρόκειται για τα πρώην κεντρικά γραφεία της ATI Technologies, τα οποία καταπιάνονται κυρίως με τον σχεδιασμό GPUs και SoCs για κονσόλες.

Αναλυτικότερα, η αγγελία τονίζει:

Η ομάδα που ευθύνεται για το chip του Xbox, του PlayStation και για την πιο πρόσφατη RDNA οικογένεια από chips προσλαμβάνει για την τοποθεσία της στο Markham του Καναδά για το project ανάπτυξης του επόμενης γενιάς chip της.

Αυτή τη στιγμή αναζητούμε έναν System-on-Chip Verification Engineer που θα είναι μέρος μιας ομάδας που θα εργάζεται σε ένα επόμενης γενιάς σύνθετο SoC. Ο υποψήφιος που θα επιλεχθεί θα παίξει βασικό ρόλο στην επαλήθευση του SοC, εκτελώντας τα ακόλουθα καθήκοντα για πτυχές όπως η λειτουργικότητα, η ισχύς και οι επιδόσεις σε simulation και hardware emulation περιβάλλον.

Υπάρχει, όμως, περίπτωση η AMD να έχει ξεκινήσει ήδη να ετοιμάζει τα chips των PlayStation 6 και Xbox Series X2 (ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομάζεται το 5ης γενιάς Xbox); Και ναι και όχι. Η ανάπτυξη ενός ολοκαίνουργιου CPU ή GPU είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, η οποία συνήθως αγγίζει τα πέντε χρόνια. Επομένως, δεν είναι καθόλου περίεργο η AMD να ξεκινά σιγά-σιγά να εργάζεται στην τεχνολογία που θα δούμε σε μισή δεκαετία από τώρα στις επόμενες κονσόλες της Sony και της Microsoft.

Από την άλλη, είναι πολύ πιθανό το εν λόγω «σύνθετο SoC» να μην αφορά κάποια κονσόλα, αλλά να είναι ένα οπουδήποτε επόμενης γενιάς προϊόν της AMD. Η AMD χαρακτηρίζει πλέον σχεδόν όλα τα chips της ως SoCs, αφού ακόμα και οι επεξεργαστές ενσωματώνουν πολλά περισσότερα κυκλώματα για επιπρόσθετες διεργασίες, όπως memory controllers, TPMs, media αποκωδικοποιητές κ.α.

Φυσικά, υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο η AMD να εργάζεται σε κάποια ανανέωση για τα PS5 και Xbox Series X, όπως συνέβη με τα PS4 Pro και Xbox One X. Για την ώρα μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες.