Sponsored By Huawei

HUAWEI P50 σειρά και Nova 9SE: Η Huawei προσφέρει μια επιλογή για τον καθένα

Μαζί και ο τρόπος εγκατάστασης Google εφαρμογών
24 Μαΐου 2022 09:00
HUAWEI P50 σειρά και Nova 9SE: Η Huawei προσφέρει μια επιλογή για τον καθένα

Εδώ και λίγο καιρό η HUAWEI έφερε τα νέα της τηλέφωνα στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα τρίο τηλεφώνων που καλύπτουν μία ευρεία γκάμα καταναλωτών. Για αυτούς που αποζητούν μία ιδιαίτερη σχεδιαστικά πρόταση, υπάρχει το P50 Pocket, το οποίο εντυπωσιάζει με το αναδιπλούμενο design του και την ανθεκτική κατασκευή του.

Το τηλέφωνο ομολογουμένως είναι ένα στολίδι εξωτερικά, αφού ο 3D micro-sculpture σχεδιασμός το κάνει να μοιάζει διαμαντένιο, αντανακλώντας το φως στα περίτεχνα σχέδια του. Ο ανθεκτικός μεντεσές στη μέση δεν αφήνει κάποιο κενό στην οθόνη για να εισχωρήσει η σκόνη και ξεδιπλώνεται χωρίς σημάδια τσάκισης.

Όταν αναδιπλωθεί αποκαλύπτεται η 6.9 ιντσών OLED οθόνη του ανάλυσης FHD+ με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Στο εσωτερικό κρύβει τον Snapdragon 888 4G με 8/12GB RAM και 256/512GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία των 4.000mAh φορτίζει γρήγορα με 40W.

Στον τομέα των καμερών έχουμε μία κύρια 40MP, μία ultra-wide 13MP και μία Ultra Spectrum των 32MP που φροντίζει τις λεπτομέρειες. Εμπρός έχουμε μία selfie των 10MP και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε τη δευτερεύουσα οθόνη 1.04 ιντσών που βρίσκουμε στο πίσω μέρος δίπλα στις κάμερες, από όπου μπορείτε να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις σας και τις selfies σας χρησιμοποιώντας τα άπειρα widgets που προσφέρονται. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Για κάτι πιο προσιτό και ταυτόχρονα αξιόπιστο, υπάρχει και το Nova 9 SE στη mid-range κατηγορία. Με καθαρό και λιτό σχεδιασμό, έχει οθόνη IPS 6.78 ιντσών με FHD+ ανάλυση, Snapdragon 680, 6/8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Ένα από τα δυνατά του σημεία είναι σίγουρα η κάμερα των 108MP η οποία συνοδεύεται από ultra-wide 8MP, 2MP κάμερα βάθους και 2MP macro κάμερα. Η εφαρμογή της κάμερας προσφέρει πολλές ευκολίες, όπως νυχτερινές λήψεις ή dual καταγραφή για vlogging. Η μπαταρία των 4.000mAh φορτίζει με 66W, κάτι που δε συναντάμε συχνά στα τηλέφωνα αυτής της κατηγορίας. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Αυτό που ξεχωρίζει όμως, είναι το HUAWEI P50 Pro. Το τηλέφωνο είναι η ναυαρχίδα που περιμέναμε από την εταιρία. Διαθέτει όπως και οι προκάτοχοί του εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Το μέγεθος των 6.6 ιντσών δεν είναι πολύ μεγάλο για το χέρι χάρη στα λεπτά του bezels. Η OLED οθόνη προσφέρει εκπληκτική εμπειρία θέασης με 2700x1228 pixels ανάλυση και ταχεία απόκριση στα 120Hz, ενώ η True-Chroma τεχνολογία προσφέρει ρεαλιστικά χρώματα.

Διαθέτει πιστοποίηση IP68 και διπλά στερεοφωνικά ηχεία. Η φόρτιση των 66W φορτίζει ταχύτατα την μπαταρία των 4.360mAh, διαθέτει όμως και γρήγορη ασύρματη φόρτιση των 50W. Ο Snapdragon 888 με τα 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου σε συνδυασμό με το EMUI 12 κάνουν απρόσκοπτη οποιαδήποτε δραστηριότητα στο τηλέφωνο χωρίς να θερμαίνεται, είτε πρόκειται για gaming είτε για multitasking.

Αυτό που πάντα ξεχώριζε όμως τη σειρά P της Huawei, ήταν οι κάμερες. Στο HUAWEI P50 Pro συνεχίζει αυτήν την παράδοση με ένα σετ καμερών που προσφέρουν εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο. Στον τομέα του software, το HUAWEI XD Fusion Pro κάνει όλη την επεξεργασία για να προσφέρει εικόνες λεπτομερείς χωρίς θόρυβο και το κυριότερο με τα χρώματα που βλέπει το μάτι σας.

Διαθέτει κύρια κάμερα 50MP με οπτική σταθεροποίηση και 40MP μονόχρωμη κάμερα για την ανάδειξη όλων των λεπτομερειών, πηγαίνοντας τα πορτραίτα ένα βήμα παραπάνω, αφού ξεχωρίζει ακόμα και τις τρίχες που πετάνε.

Η 13MP ultra-wide κάμερα θα αυξήσει το εύρος πεδίου σας και ταυτόχρονα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για macro λήψεις έως και 2.5 εκατοστά κοντά στο αντικείμενο, ενώ η 64MP telephoto κάμερα τύπου περισκοπίου με οπτική σταθεροποίηση φέρνει κοντά τα μακρινά αντικείμενα. Μπορείτε να δείτε πεντακάθαρα αντικείμενα με το 10x zoom, με “αποδεκτή" φωτογραφία για ανέβασμα στα social media μέχρι και το 30x. Η κάμερα έχει τη δυνατότητα 100x zoom αλλά το ψηφιακό zoom χαλάει την εικόνα και είναι χρήσιμο μόνο για να δείτε εσείς τι υπάρχει σε αυτήν την τεράστια απόσταση.

Στις νυχτερινές λήψεις η HUAWEI συνεχίζει την εκπληκτική της επεξεργασία φέρνοντας το σωστό φωτισμό χωρίς να υπερβάλλει, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες χωρίς θόρυβο.

Στον τομέα του βίντεο οι επιδόσεις είναι αξιόλογες σε 4K, ενώ το slow motion καταγράφει έως και 960fps στα 1080p. Άξια αναφοράς είναι και η selfie κάμερα των 13MP, η οποία διαθέτει autofocus που φτάνει ακόμα και τα 14cm κοντινού πλάνου, ενώ και εδώ η True-Chroma τεχνολογία αναδεικνύει τα φυσικά σας χρώματα. Μπορείτε να βρείτε το P50 Pro εδώ.

Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να εγκαταστήσετε εφαρμογές και υπηρεσίες της Google σε όλα τα τηλέφωνα που αναφέραμε παραπάνω. Εγκαθιστώντας το GSpace, μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές όπως το Gmail, το YouTube, το Google Drive, το Google Keep, αλλά και άλλες όπως το Facebook, το Instagram, το OneDrive, το Microsoft Teams και να τις βάλετε ως συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας για να έχετε άμεσα πρόσβαση. Οι ειδοποιήσεις λειτουργούν κανονικά. Για τις τραπεζικές εφαρμογές δε χρειάζεται να πάτε πέρα από το AppGallery, αφού το market της τις προσφέρει όλες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.huaweistore.gr ή τα παρακάτω links: Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr.