Συνεχίζεται η κατρακύλα των κρυπτονομισμάτων

Ρεκόρ πτώσης
13 Μαΐου 2022 09:28
Συνεχίζεται η κατρακύλα των κρυπτονομισμάτων

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή η πτώση των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να βρίσκεται κάτω από τα $30.000 μετά το “σεισμό” που έφερε στις αγορές το stablecoin TerraUSD. Τα crypto δε γλίτωσαν από τη μαζική πώληση κεφαλαίων με ρίσκο λόγω της ανησυχίας της αγοράς για τον υψηλό πληθωρισμό και τα αυξανόμενα επιτόκια.

Το Bitcoin ανέκαμψε προσωρινά με 2% άνοδο στα $29.500 τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ασία, αφού σημείωσε την Πέμπτη τη μεγαλύτερη πτώση του εδώ και 16 μήνες στα $25.400. Αν δεν υπάρξει ανάκαμψη μέσα στο Σαββατοκύριακο, οδεύει για πτώση ρεκόρ για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.

Δε νομίζω πως το χειρότερο έχει περάσει. Νομίζω ότι θα πέσει περισσότερο τις επόμενες μέρες. Νομίζω πως πρέπει να δούμε το ανοιχτό ενδιαφέρον να πέσει πολύ περισσότερο για να βγουν οι κερδοσκόποι από αυτό και τότε νομίζω πως η αγορά θα σταθεροποιηθεί. – Scottie Siu, Axion Global Asset Management

Ο μηχανισμός που κρατούσε το TerraUSD σε αναλογία 1:1 με το δολάριο υπέκυψε στην πίεση των πωλήσεων και έπεσε κάτω από τα 10cents. Το Tether, το μεγαλύτερο stablecoin που υποστηρίζεται από το δολάριο, έπεσε στα 95 cents.

Πάνω από τα μισά Bitcoin και Ether που ανταλλάσσονται σε συναλλαγές είναι απέναντι σε ένα stablecoin, με το USDT ή το Tether να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Για αυτόν τον τύπο stablecoins, η αγορά πρέπει να εμπιστευτεί πως ο εκδότης έχει αρκετά ρευστά κεφάλαια τα οποία θα μπορέσει να πουλήσει σε εποχή κρίσης της αγοράς. – αναλυτής Morgan Stanley

Το Tether επανήλθε σε σχέση με το δολάριο και η εταιρία που το χειρίζεται λέει πως διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια σε μετρητά, ομόλογα και άλλα προϊόντα. Αλλά η ικανότητα αυτή θα δοκιμαστεί αν συνεχίσουν οι πωλήσεις κεφαλαίων και οι αναλυτές ανησυχούν πως οι πιέσεις μπορεί να μεταφερθούν και στα χρηματιστήρια.