Η Google ανακοίνωσε και επίσημα το Pixel Watch

Και θα έρθει αυτό το φθινόπωρο
12 Μαΐου 2022 11:17
Η Google ανακοίνωσε και επίσημα το Pixel Watch

Έπειτα από μήνες έντονης φημολογίας, διαρροών και εικασιών, η Google ανακοίνωσε και επίσημα ένα από τα χειρότερα κρατημένα μυστικά της. Συγκεκριμένα, η εταιρία μπαίνει και επίσημα στην αγορά των smartwatches με το δικό της ρολόι, το Pixel Watch, το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για developers I/O 2022.

Το Pixel Watch θα έχει κυκλικό σχεδιασμό με έμφαση στις καμπύλες, με ένα λιτό λουράκι παστέλ απόχρωσης που φυσικά μπορεί να αλλάξει και μια κορώνα που μπορεί να πατηθεί στη δεξιά πλευρά. Όσον αφορά το λογισμικό, το οποίο είναι μια από τις σημαντικότερες πτυχές κάθε smartwatch, αναμενόμενα η πρόταση της Google θα τρέχει το Wear OS 3. Πρόκειται για το ίδιο λειτουργικό που είχαμε δει πρώτη φορά πέρυσι στα smartwatches της Samsung, η οποία συμμετείχε στην ανάπτυξη, ωστόσο με διάφορα νέα χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, η Google θα φέρει στο ρολόι της offline χάρτες για οδηγίες σε διάφορες κοντινές τοποθεσίες απευθείας από τον καρπό σας, καθώς και άλλες νέες λειτουργίες, όπως το Emergency SOS και το νέο Google Wallet, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί τις κάρτες σας για εύκολες πληρωμές. Συγχρόνως, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει ενσωματώσει και διάφορες λειτουργίες των Fitbit activity trackers (μια εταιρία που εξαγόρασε πρόσφατα). Έτσι, το Pixel Watch θα έχει πολύ πλούσια εργαλεία συλλογής και προβολής δεδομένων άθλησης και άλλων βιομετρικών στοιχείων, προσφέροντας για παράδειγμα σταθερή παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πολλές περισσότερες πληροφορίες, πέρα από την γεγονός πως το Pixel Watch θα έρθει στην αγορά μαζί με την κυκλοφορία των Pixel 7 και Pixel 7 Pro, των νέων smartphone ναυαρχίδων της Google που αναμένονται το Φθινόπωρο.