Θα υπάρξει τελικά χρέωση για τη χρήση του Twitter; Ο Elon Musk απαντά ευθέως

Τα σχέδια του μεγιστάνα για την πλατφόρμα
04 Μαΐου 2022 10:17
Θα υπάρξει τελικά χρέωση για τη χρήση του Twitter; Ο Elon Musk απαντά ευθέως

Μετά από αρκετές φήμες περί χρέωσης για τη χρήση του Twitter μετά την εξαγορά του από τον Elon Musk, ο μοναδικός ιδιοκτήτης της social media πλατφόρμας έσπευσε να καθησυχάσει τους χρήστες λέγοντας πως το Twitter θα είναι πάντα δωρεάν για τους απλούς χρήστες. Ωστόσο τόνισε πως ίσως να υπάρξει ένα μικρό κόστος για τη χρήση του από εταιρίες ή κυβερνήσεις.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από ένα άρθρο του CNN το οποίο καλεί τα μεγαλύτερα brands των ΗΠΑ να μποϋκοτάρουν το Twitter αν ο Musk καταργήσει τις πολιτικές περί προστασίας από ρητορική μίσους. Η αντίδραση του Musk ήταν άμεση, θέτοντας με νόημα την ερώτηση “ποιος χρηματοδοτεί αυτούς τους οργανισμούς που θέλουν να ελέγχουν την πρόσβασή σας στην πληροφορία;”.

Η θέση του Musk είναι πως οι πολιτικές ελέγχου περιεχομένου αποτελούν απειλή για την ελευθερία λόγου. Θέλει να εισάγει νέα χαρακτηριστικά στο Twitter, ενώ θα κάνει και αλλαγές στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue, μειώνοντας ταυτόχρονα το ποσό συνδρομής. Ένας βασικός στόχος του είναι και η αφαίρεση των spam bots από την πλατφόρμα, αυθεντικοποιώντας όλους τους πραγματικούς χρήστες. Θα φέρει επίσης διαφάνεια στον τρόπο που τα tweets προωθούνται ή καταστέλλονται, ενώ θέλει να κάνει το Twitter ανοιχτού κώδικα για να μπορεί να ελέγχεται ο τρόπος που λειτουργεί από το κοινό.

Αφού κάνει τις αλλαγές που θέλει, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πουλήσει τις μετοχές του μετά από τρία χρόνια, βάζοντάς το πάλι στο χρηματιστήριο.