Νέες διευκρινήσεις από την Intel για την κυκλοφορία των καρτών γραφικών της

Επιβεβαιώνει ξανά τα σχέδιά της
29 Απριλίου 2022 22:34
Νέες διευκρινήσεις από την Intel για την κυκλοφορία των καρτών γραφικών της

Οι καθυστερήσεις των Arc Alchemist GPUs της Intel που έχουν προηγηθεί τους περασμένους μήνες, καθώς και η πρόσφατη ησυχία από την πλευρά της, έκαναν πολλούς hardware enthusiasts να αναρωτιούνται αν πράγματι η εταιρία θα κάνει το πολυαναμενόμενο βήμα της στην αγορά των ανεξάρτητων καρτών γραφικών για desktops αυτό το καλοκαίρι.

Έτσι, η Intel προέβη τώρα σε διευκρινίσεις, ξεκαθαρίζοντας μια και καλή το τοπίο. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών της αποτελεσμάτων, ο CEO Pat Gelsinger επιβεβαίωσε εκ νέου πως οι ανεξάρτητες κάρτες γραφικών της εταιρίας θα έρθουν πράγματι μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο Gelsinger τόνισε:

Το AXG [Accelerated Computing Systems and Graphics Group] είναι εντός προγραμματισμού. Έχουμε ήδη κυκλοφορήσει τα mobile μοντέλα και θα φέρουμε τα desktop μοντέλα στην αγορά μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Συγχρόνως, θα κυκλοφορήσουμε περισσότερα μοντέλα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, συμπληρώνοντας την σειρά των προϊόντων μας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως πιθανότατα δεν είναι το hardware που προκαλεί προβλήματα για την Intel, αλλά το software, αφού η εταιρία θα πρέπει να εξασφαλίσει πως συγχρόνως θα έχει έτοιμους σταθερούς drivers, με καλή απόδοση στα παιχνίδια και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που απαιτούνται.

Σχετικά με αυτό, λοιπόν, ο Gelsinger πρόσθεσε:

Εάν είστε gamer, γνωρίζετε ότι χρειάζεται πάρα πολλή ατομική βελτιστοποίηση για ορισμένους από τους βασικούς τίτλους. Αυτές οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ συγχρόνως συνεργαζόμαστε και με τους OEM μας για να εμπλουτίσουν και τα δικά τους lineups προϊόντων.

Για την ιστορία, οι φήμες θέλουν την Intel να εργάζεται σε οκτώ κάρτες γραφικών για desktops, με μοντέλα για διαφορετικές τσέπες και φυσικά με διαφορετικές επιδόσεις. Όπως φαίνεται το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν μόλις μερικά από αυτά, πιθανότατα με τα high-end μοντέλα να είναι αυτά που θα φτάσουν πρώτα στα ράφια των καταστημάτων.