Η Apple κολυμπάει στο χρήμα με οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ

Ανεβάζουν ξανά τον πήχη τα iPhone και Mac
29 Απριλίου 2022 20:27
Η Apple κολυμπάει στο χρήμα με οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ

Μπορεί ο πληθωρισμός να έχει πάρει την ανηφόρα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εδρεύει η Apple, ενώ η παγκόσμια έλλειψη chips συνεχίζει να προκαλεί σημαντικά προβλήματα σχεδόν σε όλες τις βιομηχανίες παγκοσμίως, αλλά όλα αυτά δεν εμπόδισαν την εταιρία από το να σπάσει ρεκόρ με τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, η Apple αποκάλυψε σήμερα πως κατάφερε το καλύτερο δεύτερο τρίμηνο απ’ οποιοδήποτε άλλο οικονομικό έτος στην ιστορία της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα 97,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην περίοδο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, τα οποία αντιστοιχούν σε αύξηση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Αυτά τα 97 δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων μεταφράστηκαν σε κέρδη 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σε όφελος ανά μετοχή 1,52 δολάρια.

Το μεγάλο ρεκόρ αυτό επιτεύχθηκε χάρη σε έναν αριθμό από άλλα μικρότερα ρεκόρ, αφού τα κέρδη από το iPhone τμήμα της εταιρίας ήταν μεγαλύτερα από κάθε άλλο τρίμηνο Μαρτίου, ενώ έσοδα ρεκόρ κατέγραψε και το Mac, καθώς και το Wearables/Home/Accessories τμήμα. Μάλιστα, μιλώντας στο CNBC, ο CEO της Apple, Tim Cook, δήλωσε:

Τα τελευταία επτά τρίμηνα για το Mac ήταν τα κορυφαία τρίμηνα που έχουν επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία του.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως οι διάφορες υπηρεσίες της εταιρίας συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, αγγίζοντας πλέον το νέο υψηλό των 825 εκατομμυρίων συνδρομητών. Τέλος, το μόνο μελανό σημείο, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν το iPad, αφού οι πωλήσεις των tablets της εταιρίας κατέγραψαν μείωση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, κάτι που η Apple αποδίδει σε "πολύ σημαντικούς περιορισμούς εφοδιασμού".

Για την ιστορία, τα νέα προϊόντα που κυκλοφόρησαν από την Apple κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου τριμήνου και βοήθησαν φυσικά στο νέο αυτό ρεκόρ, ήταν το οικονομικότερο iPhone SE τρίτης γενιάς, τα νέα πράσινα χρώματα των iPhone 13 και iPhone 13 Pro, το νέο Mac Studio, καθώς και η εξωτερική 5K οθόνη του, η Studio Display.

Tags: