Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη, η Γιαπωνέζα Kane Tanaka σε ηλικία 119 ετών

Η γιαπωνέζα είχε αναγνωριστεί επίσημα ως ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου
25 Απριλίου 2022 18:04
Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη, η Γιαπωνέζα Kane Tanaka σε ηλικία 119 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, μια γυναίκα από την Ιαπωνία ονόματι Kane Tanaka, σε ηλικία 119 ετών, όπως ανακοίνωσαν τα τοπικά μέσα. 

Είχε γεννηθεί στις 2 Ιανουαρίου του 1903, την χρονιά που οι αδερφοί Ράιτ είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη μηχανοκίνητη πτήση και η Μαρί Κιουρί τιμήθηκε με Νόμπελ. 

Τα τελευταία χρόνια ζούσε σε έναν οίκο ευγηρίας στη γενέτειρά της την Φουκουόκα της Ιαπωνίας και περνούσε το χρόνο της παίζοντας επιτραπέζια -συγκεκριμένα το Othello όπου νικούσε τους πάντες, λύνοντας προβλήματα μαθηματικών, ενώ δεν έκρυβε την αδυναμία της στις σοκολάτες και τη σόδα. 

Είχε πάρει την επιβεβαίωση του γηραιότερου ανθρώπου του κόσμου το 2019 από την επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες, τίτλο που κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια.  

 

Βάσει στοιχείων του περασμένου Σεπτεμβρίου η Ιαπωνία αριθμούσε περί τους 86.510 αιωνόβιους ανθρώπους, εκ των οποίων οι 9 στις 10 ήταν γυναίκες. 

Πλέον η Lucile Randon είναι ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, έχοντας γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 1904, μετρώντας 118 χρόνια και 73 ημέρες ζωής. 

Tags: