Το Twitter παίρνει μέτρα για την παραπληροφόρηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Ξεκινώντας με τις διαφημίσεις
23 Απριλίου 2022 18:07
Το Twitter παίρνει μέτρα για την παραπληροφόρηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, το Twitter ανακοίνωσε πως θα πάρει μέτρα για το περιεχόμενο που θεωρεί ότι είναι παραπληροφόρηση για την κλιματική αλλαγή, ξεκινώντας με τις διαφημίσεις. Αναλυτικότερα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθάρισε πως παραπλανητικές διαφημίσεις που έρχονται σε αντίθεση με την ευρεία επιστημονική συναίνεση δεν θα επιτρέπονται στην πλατφόρμα, βάσει της πολιτικής της για το ακατάλληλο περιεχόμενο.

Μέσα από την ανάρτηση στο επίσημο blog του, το Twitter δήλωσε:

Πιστεύουμε ότι η άρνηση της κλιματικής αλλαγής δεν πρέπει να κερδίζει χρήματα μέσα από το Twitter και ότι οι παραπλανητικές διαφημίσεις δεν πρέπει να μειώνουν τις σημαντικές συζητήσεις για την κλιματική κρίση. Αναγνωρίζουμε ότι οι παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή μπορούν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες για την προστασία του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μέσο ξεκαθάρισε πως θα αποφασίζει αν οι διαφημίσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή παραβαίνουν τους κανόνες βασιζόμενο στις αναφορές έγκυρων πηγών, όπως η Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Μάλιστα, αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού η εταιρία πρόσθεσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύει να φέρει, για να προσθέσει έγκυρο και αξιόπιστο context και στις συζητήσεις των χρηστών για την κλιματική αλλαγή.

Όλες αυτές οι κινήσεις θα συνοδεύσουν και ένα ακόμη εγχείρημα του Twitter, το οποίο ανακοίνωσε επίσης πως μέχρι το τέλος του 2022 στοχεύει να χρησιμοποιεί μόνο πηγές ενέργειας που είναι ουδέτερες ως προς τις εκπομπές άνθρακα για τα data centers της.