Ο Elon Musk μιλάει για το μέλλον της Tesla, της SpaceX και της ανθρωπότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια νέα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης
18 Απριλίου 2022 12:18
Ο Elon Musk μιλάει για το μέλλον της Tesla, της SpaceX και της ανθρωπότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί ο Elon Musk να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες ημέρες για την πρότασή του να εξαγοράσει το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ωστόσο πρόσφατα, μια από τις εταιρίες του, η Tesla, πέτυχε ένα μεγάλο ορόσημο.

Αναλυτικότερα, η πασίγνωστη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων εγκαινίασε το Giga Texas, το γιγαντιαίο της εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο μάλιστα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτήριο στον πλανήτη, όσον αφορά τον διαθέσιμο αξιοποιήσιμο χώρο. Με αφορμή, λοιπόν, την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου, ο επικεφαλής της Tesla παραχώρησε εκεί μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Συγκεκριμένα, σε μια συζήτηση που κράτησε περίπου μια ώρα, ο Elon Musk συζητά με τον επικεφαλής της TED, Chris Anderson, για τις διάφορες καινοτομίες στις οποίες εργάζεται ο ίδιος και οι εταιρίες του. Για παράδειγμα, μίλησαν για το έξυπνο ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla, το Optimus, για το εντυπωσιακό Starship της SpaceX, για τις διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή της Neuralink και για πολλά ακόμη θέματα, όπως η διάρκεια ζωής της ανθρωπότητας και η δημιουργία ενός κόσμου όπου τα αγαθά και οι υπηρεσίες θα είναι άφθονα και προσβάσιμα για όλους.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο που σκέφτεται και για τα πράγματα πάνω στα οποία εργάζεται αυτή την περίοδο ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, μπορείτε να  παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα συζήτηση μέσα από τον player που ακολουθεί.