Η Meta θέλει να σας βάλει στο metaverse της μέσα από το κινητό σας

Δουλεύει για να φέρει το Horizon Worlds στα smartphones
16 Απριλίου 2022 17:53
Η Meta θέλει να σας βάλει στο metaverse της μέσα από το κινητό σας

Όπως αποκάλυψε ο CTO του Meta, Andrew “Boz” Bosworth, η εταιρία σχεδιάζει να φέρει την κοινωνική metaverse πλατφόρμα της, το Horizon Worlds, και στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επέκταση, αφού για την ώρα ο μόνος τρόπος για να εξερευνήσει κάποιος το metaverse του Facebook είναι μέσα από τα Quest VR headsets της εταιρίας.

Μάλιστα, πέρα από τη web έκδοση που θεωρητικά θα επιτρέπει την πρόσβαση στο metaverse μέσα από κάθε συσκευή που έχει τη δυνατότητα να μπει στο internet, η Meta σχεδιάζει να φέρει το Horizon Worlds και στα smartphones αργότερα μέσα στο 2022 μέσα από ειδική εφαρμογή, καθώς και στις gaming κονσόλες, όπως είναι για παράδειγμα τα PlayStation, Xbox και Nintendo Switch.

Η μεταφορά στις κονσόλες επιβεβαιώθηκε από την Vivek Sharma, αντιπρόεδρο του Horizon, η οποία μιλώντας στο The Verge τόνισε πως τώρα λαμβάνουν χώρα οι «αρχικές συζητήσεις». Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμά για την άφιξη του metaverse της Meta στο web και στα smartphones είναι εξίσου αόριστο για την ώρα, αφού ένας άλλος αντιπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες που η Meta μπορεί να μοιραστεί.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, στόχος της εταιρίας του Mark Zuckerberg είναι να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο metaverse μέσα απ’ όσες το δυνατόν περισσότερες συσκευές γίνεται.

Για την ιστορία, η όλη συζήτηση για την άφιξη του Horizon Worlds σε άλλες πλατφόρμες ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση του Meta πως θα επιτρέπει στους χρήστες να πουλάνε ψηφιακά αντικείμενα. Βέβαια, η αποδοχή από τον κόσμο δεν ήταν ιδιαίτερα θετική, αφού σε περιπτώσεις η Meta θα κρατά μέχρι και το 47.5% των συναλλαγών.

Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.