ΦΗΜΗ: Η Apple θέλει να φτιάξει το “zoom” της με τα iPhone 15

Ακούγεται ότι έκλεισε μια τεράστια συμφωνία
16 Απριλίου 2022 12:22
ΦΗΜΗ: Η Apple θέλει να φτιάξει το “zoom” της με τα iPhone 15

Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, ένας τεράστιος προμηθευτής (OIS) που φτιάχνει φακούς αυτόματης εστίασης στη Νότια Κορέα, έχει κλείσει μία μεγάλη συνεργασία με την Apple.

Η Jahwa Electronics δήλωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 191 δισεκατομμύρια γουόν για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για τη νέα της παραγωγή. Αυτή τη στιγμή, η εν λόγω εταιρία προμηθεύει στην Samsung “optical image stabilization” φακούς, αλλά ακούγεται πως η νέα της συμφωνία είναι με την Apple. Αυτό επιβεβαιώνουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Δεδομένου του μεγέθους της επένδυσης και του γεγονότος ότι η Apple αναζητάει συχνά από τους προμηθευτές της να κατασκευάσουν για τις δικές της ανάγκες, αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι οι δύο εταιρίες αρχίζουν να συνεργάζονται.

Αυτή η συνεργασία λέγεται πως έχει να κάνει με νέες κάμερες και συγκεκριμένα με telephoto σένσορες, που θα εξοπλιστούν στα iPhone 15 του 2023, ξεκινώντας την παραγωγή το 2ο τρίμηνο του επόμενου έτους. Έτσι, η Apple -πάντα σύμφωνα με τις φήμες και τις διαρροές- θέλει να επενδύσει περισσότερο στον τηλεφακό της και ετοιμάζει μια πιο προηγμένη “zoom” κάμερα για τα μεθεπόμενα τηλέφωνά της.

Φυσικά, επειδή τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί και είναι ακόμα νωρίς, να λάβετε όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.

Tags: