Το Pinterest απαγορεύει το περιεχόμενο που θεωρεί παραπληροφόρηση για την κλιματική αλλαγή

Ανακοίνωσε τη νέα του πολιτική
07 Απριλίου 2022 13:51
Το Pinterest απαγορεύει το περιεχόμενο που θεωρεί παραπληροφόρηση για την κλιματική αλλαγή

Το Pinterest είναι αρκετά αυστηρό με την πολιτική περιεχομένου του και τώρα ανακοίνωσε πως θα σφίξει τον κλοιό και για τις δημοσιεύσεις των χρηστών που αφορούν την κλιματική αλλαγή, οι οποίες κρίνει ότι είναι παραπληροφόρηση.

Συγκεκριμένα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο χρησιμοποιείται πολύ συχνά και ως πλατφόρμα δημιουργίας οπτικών σελιδοδεικτών, ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει την παραπληροφόρηση για την κλιματική αλλαγή, όπως για παράδειγμα δημοσιεύσεις άρνησης της κλιματικής αλλαγής, ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με λύσεις για την κλιματική αλλαγή, λανθασμένες ερμηνείες επιστημονικών δεδομένων και «επιβλαβείς» δηλώσεις για φυσικές καταστροφές και άλλες ακραίες καιρικές συνθήκες.

Συγχρόνως, το Pinterest ενημέρωσε και τις οδηγίες του για τους διαφημιστές, ομοίως απαγορεύοντας «ρητά» το μάρκετινγκ υλικό που προωθεί την παραπληροφόρηση για την κλιματική αλλαγή και τις θεωρίες συνωμοσίας.

Για την ιστορία, η νέα πολιτική του Pinterest δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις ομάδες Climate Desinformation Coalition και Conscious Advertising Network. Μάλιστα, η εταιρία ισχυρίζεται πως είναι η πρώτη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει «ξεκάθαρη» πολιτική σχετικά με τον αποκλειστικό της παραπληροφόρησης για την κλιματική αλλαγή, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στις διαφημίσεις.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το όλο εγχείρημα του Pinterest, πατώντας εδώ θα βρείτε τη σχετική ανακοίνωση στο επίσημο blog του.