Η παρακολούθηση γυναικών μέσω AirTags εξελίσσεται σε μάστιγα

Αυξάνονται οι καταγγελίες στην αστυνομία
07 Απριλίου 2022 10:16
Η παρακολούθηση γυναικών μέσω AirTags εξελίσσεται σε μάστιγα

Ακούμε συχνά για περιστατικά παρακολούθησης μέσω AirTags, τα οποία κρύβονται σε σημεία που δε γνωρίζουν τα θύματα. Τώρα όμως, δεδομένα της αστυνομίας των ΗΠΑ που φέρνει στο φως το Motherboard, αποκαλύπτουν πως η παρακολούθηση γυναικών συγκεκριμένα, μέσω AirTags εξελίσσεται σε μάστιγα. Μέσα σε ένα έτος κυκλοφορίας της συσκευής, τα αστυνομικά τμήματα έλαβαν δεκάδες καταγγελίες από γυναίκες, χωρίς να υπολογίζουμε αυτές που δεν το έχουν καταγγείλει ή αυτές που δε γνωρίζουν καν πως παρακολουθούνται.

Από τις 150 καταγγελίες που πήρε στα χέρια του το Motherboard από μόλις 8 αστυνομικά τμήματα, στις 50 περιπτώσεις οι αστυνομικοί κλήθηκαν να παρέμβουν επειδή οι γυναίκες ανακάλυψαν κρυμμένα AirTags, χάρη στις ειδοποιήσεις που στέλνει η Apple ή ακούγοντας το χαρακτηριστικό θόρυβο που κάνουν τα AirTags όταν βρίσκονται πολύ καιρό μακριά από τις συσκευές με το λογαριασμό τον οποίον έχουν συνδεθεί.

@_ashleyscarlett This is something you see in movies 🥺😣🤯😱 #fyp ♬ original sound - ash 💕

Στις μισές από τις καταγγελίες, οι γυναίκες υποπτεύονταν πως τα AirTags είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό τους από κάποιον άντρα που γνώριζαν, όπως ένας τωρινός ή πρώην σύντροφος ή ακόμα και από τον εργοδότη τους. Μόλις μία αναφορά υπήρξε όπου ένας άντρας κατήγγειλε παρακολούθηση από πρώην του.

Η Apple είπε πως θα διαθέσει αργότερα μέσα στη χρονιά ένα χαρακτηριστικό ανίχνευσης ακριβείας των AirTags για iPhone 11, 12 και 13, ενώ θα ειδοποιεί τους χρήστες πιο ξεκάθαρα όταν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί ένα AirTag για να τους παρακολουθεί.