Η νέα RTX 3090 Ti της Zotac είναι ένα “τέρας” που καταλαμβάνει 4 slots!

Και είναι φυσικά η μεγαλύτερη που κυκλοφορεί
06 Απριλίου 2022 19:10
Η νέα RTX 3090 Ti της Zotac είναι ένα “τέρας” που καταλαμβάνει 4 slots!

Η γνωστή κατασκευάστρια καρτών γραφικών Zotac δημιούργησε και επίσημα το μεγαλύτερο σε μέγεθος RTX 3090 Ti μοντέλο που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Γνωρίστε την RTX 3090 Ti PGF OC, η οποία σχεδόν δεν έχει ανταγωνιστή (πέρα από την RTX 3070 Noctua Edition), με πάχος που φτάνει τις 4 PCIe θύρες!

Συγκριτικά, τα μοντέλα από τους άλλους συνεργάτες της Nvidia φτάνουν μέχρι και τις 3.75 θύρες, αλλά το προαναφερθέν όριο δεν είχε ξεπεραστεί, τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα. H PGF OC προορίζεται για κυκλοφορία στην κινεζική αγορά και το γιγαντιαίο σύστημα ψύξης της περιλαμβάνει τρεις ανεμιστήρες, δύο μεγάλους στις άκρες και έναν μικρότερο στο κέντρο. Το πλαστικό περίβλημα της κάρτας έχει φουτουριστικό σχεδιασμό σε αποχρώσεις του γκρι, με αρκετές γωνίες και μωβ LED φωτισμό.

Το αξιοσημείωτο είναι πως παρά το τεράστιο μέγεθός της, η κάρτα φαίνεται να έχει ένα από τα μικρότερα PCBs που έχουμε δει σε RTX 3090 Ti μοντέλο, μικρότερο ακόμη και από την Founders Edition της ίδια της Nvidia. Συγκεκριμένα το μήκος της πλακέτας ανέρχεται στα 30.9 εκατοστά, την ώρα που η Founders Edition έχει PCB μήκους 31.3 εκατοστών. Έτσι, στην πίσω της πλευρά έχει μια μεγάλη εγκοπή στο backplate, χαρίζοντας καλύτερο airflow στον έναν ανεμιστήρα.

Τέλος, όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, η Zotac αναφέρει πως το default power limit φτάνει τα 450W, όπως και στο reference μοντέλο, ωστόσο με αυτή τη γιγαντιαία ψήκτρα οι χρήστες σίγουρα θα έχουν περιθώρια να σπρώξουν αυτά τα όρια και να κάνουν αρκετό overclocking.