Mark Zuckerberg: «Οι υπάλληλοι του Meta με φωνάζουν με αγάπη ‘Μάτι του Σάουρον’»

Το οποίο επισημαίνει πως είναι κομπλιμέντο
06 Απριλίου 2022 16:59
Mark Zuckerberg: «Οι υπάλληλοι του Meta με φωνάζουν με αγάπη ‘Μάτι του Σάουρον’»

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της λατρεμένης Lord of the Ring τριλογίας ταινιών είναι το Μάτι του Σάουρον. Πρόκειται για ένα φλεγόμενο μάτι, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως σύμβολο στις πανοπλίες των όρκς και στις σημαίες στη Mordor για να συμβολίσει κατά κάποιον τρόπο τη παντοδυναμία του σκοτεινού ηγέτη, όντας συγχρόνως η μορφή που χρησιμοποιούσε για να ψάχνει και να παρακολουθεί τον Frodo Baggins όσο κουβαλούσε το δαχτυλίδι.

Τώρα, μέσα από μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο YouTube κανάλι του Tim Ferriss, ο ιδρυτής του Facebook και επικεφαλής του Meta, αποκάλυψε πως οι υπάλληλοι της εταιρίας του τον αποκαλούν με αγάπη ακριβώς έτσι, δηλαδή ‘Μάτι του Σάουρον’.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Μερικοί από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι στην εταιρεία το λένε με αγάπη, αλλά νομίζω ότι μερικές φορές αναφέρονται στην προσοχή μου ως το ‘Μάτι του Σάουρον’.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Zuckerberg εκλαμβάνει τον χαρακτηρισμό ως κομπλιμέντο και δεν τον συσχετίζει με την κυριολεκτική ενσάρκωση του κακού, όπως στα βιβλία και τις ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αντιθέτως, ισχυρίζεται ότι το νέο του ψευδώνυμο αναφέρεται στην «ατελείωτη ποσότητα ενέργειάς του για να εργαστεί σε κάτι».

Ωστόσο, ο Zuckerberg φαίνεται να αναγνωρίζει και τα αρνητικά που μπορεί να έχει ο χαρακτήρας του και τα οποία οδήγησαν στη σύνδεση με το Eye of Sauron, λέγοντας στον Ferriss ότι προσπαθεί να «διαχέει» την ενέργειά του και «να διαχειρίζεται το πρόγραμμά του, έτσι ώστε να μπορεί πραγματικά να επικεντρώνεται σε πράγματα που σκέφτεται φυσικά».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη μέσα από τον player που ακολουθεί.