Αυτή είναι η πρώτη Intel Arc κάρτα γραφικών της εταιρίας για desktops (ΒΙΝΤΕΟ)

Και έρχεται αυτό το καλοκαίρι
30 Μαρτίου 2022 19:51
Αυτή είναι η πρώτη Intel Arc κάρτα γραφικών της εταιρίας για desktops (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Intel Arc GPUs έκαναν σήμερα το ντεμπούτο τους για τα laptops, ωστόσο η εταιρία δεν έχει ξεχάσει τους hardware enthusiasts και έτσι με αφορμή την σημερινή κυκλοφορία αποκάλυψε επίσημα την εμφάνιση και της πρώτης της Arc κάρτας γραφικών για desktops.

Αν και δεν αποκαλύπτει πολλά, το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία παρουσιάζει τον dual slot σχεδιασμό, ο οποίος ενσωματώνει δύο ανεμιστήρες για το σύστημα ψύξης και ένα backplate στο πίσω μέρος που γράφει ‘intel ARC Limited Edition’. Γενικά η κάρτα δεν έχει φανταχτερά χρώματα, με μια πιο γειωμένη και κομψή αισθητική.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα θα υπάρχουν 3 DisplayPort θύρες στο πίσω μέρος, καθώς και μια HDMI θύρα. Η Intel δεν έκανε γνωστές τις προδιαγραφές των θυρών αλλά πιθανότατα θα έχουμε να κάνουμε με τις νεότερες εκδόσεις των πρωτόκολλων.

Μάλιστα, για την ώρα δε γνωρίζουμε ούτε τι ακριβώς σημαίνει το “limited edition” που συνοδεύει την ονομασία της κάρτας γραφικών. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με το Founder’s Edition branding της Nvidia, πράγμα που σημαίνει ότι απλά έτσι θα ονομάζονται τα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί in-house από την ίδια την Intel, με τις υλοποιήσεις των άλλων κατασκευαστών να ονομάζονται απλά ‘Arc’. Βέβαια, υπάρχει το ενδεχομένως η κάρτα γραφικών να έρθει στην αγορά με περιορισμένο στοκ και να έχουμε να κάνουμε με μια κυριολεκτικά “limited edition” κυκλοφορία.

Μιας και οι desktop Arc GPUs θα καταφθάσουν το καλοκαίρι, σύντομα η Intel αναμένεται να λύσει τις όποιες απορίες, αποκαλύπτοντας περισσότερες πληροφορίες.