Εργαζόμενοι μηνύουν το TikTok για τραυματικές εμπειρίες από videos με φόνους και βιασμούς

Οι σκληρές εικόνες που αντιμετώπισαν ως moderators
28 Μαρτίου 2022 08:47
Εργαζόμενοι μηνύουν το TikTok για τραυματικές εμπειρίες από videos με φόνους και βιασμούς

Δύο πρώην moderators του TikTok μηνύουν την πλατφόρμα και τη γονική εταιρία Bytedance, με την κατηγορία πως κατά την εργασία τους έγιναν μάρτυρες σε “πολλαπλές πράξεις ακραίας βίας”, συμπεριλαμβανομένων φόνων, νεκροφιλίας, βιασμών, κτηνοβασίας και άλλων σκληρών εικόνων.

Και οι δύο έβλεπαν αυτού του είδους τα βίντεο καθημερινά, πολλές φορές για περισσότερο από 12 ώρες και χρειάστηκε να πληρώσουν από την τσέπη τους ψυχολόγους για να αντιμετωπίσουν το ψυχολογικό κόστος που τους προκαλούσε η εργασία. Στη μήνυση κατηγορούν το TikTok πως θέτει υψηλά στάνταρ παραγωγικότητας στους moderators, αναγκάζοντάς τους να βλέπουν τεράστιο όγκο σκληρών εικόνων χωρίς διάλειμμα.

Βλέπαμε θάνατο και εξευτελιστική, αηδιαστική πορνογραφία. Έβλεπα γυμνά ανήλικα παιδιά κάθε μέρα. Έβλεπα ανθρώπους να πυροβολούνται στο πρόσωπο και ένα άλλο βίντεο με ένα παιδί που το έσπαγαν στο ξύλο με ανάγκασε να βάλω τα κλάματα για δύο συνεχόμενες ώρες.

Δεν πρόκειται για την πρώτη μήνυση αυτού του είδους που αντιμετωπίζει το TikTok, το οποίο διαθέτει μία βάση 10.000 moderators περιεχομένου παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη εργασία συχνά χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη στον τεχνολογικό τομέα και οι εργαζόμενοι πάσχουν συχνά από κατάθλιψη, μετατραυματικό σύνδρομο και αυτοκτονικές σκέψεις.

Tags: