Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γεμίσει με φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030

Η υπόσχεση της κυβέρνηση
25 Μαρτίου 2022 23:10
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γεμίσει με φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030

Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά των αριθμό των διαθέσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα μπορούν να αξιοποιήσουν οι οδηγοί μέχρι το 2030. Συγκεκριμένα, ο στόχος είναι το οδικό δίκτυο και οι πόλεις της χώρας να γεμίσουν με τουλάχιστον 300,000 φορτιστές μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια.

Για να πετύχει το στόχο αυτό, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επενδύσει περίπου €1.9 εκατομμύρια, στο πλαίσιο του Electric Vehicle Infrastructure Strategy. Μάλιστα, η προσπάθεια αναβάθμισης του δικτύου θα εστιάσει στους  fast-charging σταθμούς για μεγαλύτερα ταξίδια, καθώς και στο να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο βιώσιμα για άτομα που δεν πρόσβαση σε χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου.

Παράλληλα, οι νέοι κανονισμοί της χώρας θα κάνουν τη ζωή των οδηγών ευκολότερη και με άλλους τρόπους, καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιούν ανέπαφες συναλλαγές για να πληρώνουν για τη φόρτιση, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα εύρεσης σταθμών και η σύγκριση τιμών μέσω mobile εφαρμογών.

Μαζί με τα διάφορα περιβαλλοντικά οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων, η κυβέρνηση υποστήριξε το νέο της σχέδιο είναι σύγχρονος και ένας τρόπος για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς και για να μειωθεί η εξάρτηση του Ηνωμένου Βασιλείου από ξένες πηγές ενέργειας και πετρελαίου. Εξάλλου, όπως συμβαίνει και στη χώρα μας, οι τιμές των καυσίμων, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί δραματικά και στο Ηνωμένο Βασίλειο την τελευταία περίοδο.