Οι νέες πανίσχυρες RTX κάρτες γραφικών της Nvidia είναι αυστηρά για επαγγελματίες

Με περισσότερους πυρήνες για απαιτητικά workflows
23 Μαρτίου 2022 20:30
Οι νέες πανίσχυρες RTX κάρτες γραφικών της Nvidia είναι αυστηρά για επαγγελματίες

Πέρα από τον πανίσχυρο 144 πυρήνων επεξεργαστή της, κατά τη διάρκεια της GTC 2022, η Nvidia ανακοίνωσε και μερικές νέες κάρτες γραφικών, οι οποίες ωστόσο δεν αφορούν τους gamers, αφού προορίζονται αυστηρά για επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αποκάλυψε την RTX A5500, η οποία φαίνεται πως αντικαθιστά την RTX A5000. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας η κάρτα έχει σχεδιαστεί για multi-application workflows και μπορεί να εξυπηρετήσεις σχεδιαστές, μηχανικούς, επιστήμονες και καλλιτέχνες, για να δημιουργούν χωρίς όρια.

Περνώντας στις τεχνικές λεπτομέρειες, το νέο αυτό μοντέλο έρχεται με  80 streaming multiprocessors, δηλαδή 16 περισσότερους σε σχέση με την RTX A5000. Το άλμα αυτό στους 10,240 CUDA Cores μεταφράζει σε εντυπωσιακή απόδοση 34.1 TFLOPs (FP32). Όσον αφορά τη μνήμη, έχουμε 24GB GDDR6 με ECC (Error correction code), η οποία τρέχει στα 16 Gbps σε ένα 384-bit memory interface, προσφέροντας έτσι συνολικά 768 GBps memory bandwidth.

Η κάρτα έχει dual-slot σχεδιασμό με blower-type σύστημα ψύξης και για την τροφοδοσία της απαιτείται ένα μόνο 8-pin PCIe power connector. Στα της συνδεσιμότητας προσφέρονται τέσσερις DisplayPort 1.4 θύρες.

Πέρα από την A5500 που αφορά τα desktops, η Nvidia εμπλούτισε τη σειρά των επαγγελματικών καρτών γραφικών της και με αρκετά μοντέλα για laptops. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε έναν αναλυτικό πίνακα με τις τεχνικές προδιαγραφές όλων των νέων GPUs που ανακοίνωσε η εταιρία.

Η Nvidia RTX A5500 είναι πλέον διαθέσιμη με τιμή που κυμαίνεται κοντά στα $3,600, ενώ τα μοντέλα για laptops θα καταφθάσουν αργότερα μέσα στην άνοιξη.