Πλέον θα μπορείτε να ταγκάρετε προϊόντα στο Instagram

Όπως ταγκάρετε ανθρώπους
23 Μαρτίου 2022 09:17
Πλέον θα μπορείτε να ταγκάρετε προϊόντα στο Instagram

Το tag προϊόντων ήταν μέχρι πρότινος διαθέσιμο σε επιχειρήσεις και λογαριασμούς δημιουργών, ωστόσο ξεκινώντας από τις ΗΠΑ, το Instagram επιτρέπει το tag προϊόντων σε όλους. Το νέο χαρακτηριστικό θα διατεθεί γρήγορα και στις υπόλοιπες χώρες “μέσα στους επόμενους μήνες”.

Για να ταγκάρετε ένα προϊόν, ξεκινάτε με την ανάρτηση ενός post όπως κάνατε έως τώρα και στην επόμενη σελίδα θα επιλέξετε το brand των προϊόντων από την επιλογή “Tag people”. Από εκεί θα δείτε την επιλογή “Tag products” επιλέγοντας το προϊόν στη φωτογραφία ή το βίντεο και ψάχνοντας το προϊόν του brand.

Οι χρήστες θα δουν τα tags των προϊόντων στο post σας και θα μπορούν να τα επιλέξουν για να τα αγοράσουν. Εσείς δε θα κερδίσετε χρήματα από αυτή τη λειτουργία, ωστόσο το Instagram εξερευνά ένα affiliate πρόγραμμα με επιλεγμένους δημιουργούς για να τους επιτρέπει να κερδίζουν κάποια προμήθεια από τα ταγκαρισμένα προϊόντα.

Σήμερα, περίπου 1.6 εκατομμύρια χρήστες ταγκάρουν τουλάχιστον ένα προϊόν ανά βδομάδα. Επεκτείνοντας το χαρακτηριστικό στη βάση χρηστών των 2 δισεκατομμυρίων χρηστών, θα κάνει το Instagram πρακτικά ένα εμπορικό κέντρο, ανοίγοντας μία νέα αγορά μη-sponsored posts από χρήστες που θα θέλουν να μοιραστούν προϊόντα με τους φίλους τους.

Οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν ειδοποίηση κάθε φορά που θα προϊόντα τους ταγκάρονται και το post θα εμφανίζεται στην καρτέλα tagged του προφίλ τους. Θα έχουν την επιλογή επίσης να ανοίξουν ή να κλείσουν το tag από όλους στις ρυθμίσεις του προφίλ τους.

Tags: