Η Nvidia ετοιμάζεται να ρίξει τις τιμές των καρτών γραφικών, αλλά…

Νέες πληροφορίες για τα σχέδια της εταιρίας
21 Μαρτίου 2022 16:03
Η Nvidia ετοιμάζεται να ρίξει τις τιμές των καρτών γραφικών, αλλά…

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να μοιάζει με ψέμα, αλλά η Nvidia φαίνεται πως σκοπεύει να ρίξει τις τιμές των RTX 3000 καρτών γραφικών έως και 12% της σύμφωνα με το νέο ρεπορτάζ του WCCFTech.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το μέσο επισημαίνει πως η εταιρία βρήκε έναν τρόπο να ρίξει τα κόστη κατασκευής έως και 12%, μεταφέροντας αυτό το όφελος στους καταναλωτές, οι οποίοι εδώ και μήνες ταλαιπωρούνται με την εύρεση στοκ σε φυσιολογικές τιμές.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του WCCFTech αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η Nvidia ενημέρωσε τους AICs για μείωση της βάσης κόστους, την οποία θα μεταβιβάσει σε αυτούς και αυτοί με τη σειρά τους στους SI (system integrators). Με άλλα λόγια, αυτή η μείωση του κόστους από 8 έως 12% είναι κάτι που οι gamers μπορούν να περιμένουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες (μετά την εξάντληση των αποθεμάτων των λιανοπωλητών).

Αυτό σημαίνει πως οι συνεργάτες της Nvidia που κατασκευάζουν κάρτες γραφικών, όπως οι Zotac, EVGA, ASUS, Gigabyte, MSI κ.α. θα μπορούν να πουλάνε τις κάρτες γραφικών τους σε ελαφρώς μικρότερες τιμές στους καταναλωτές. Σε όλα αυτά υπάρχει όμως ένα “αλλά”. Αυτή η πτώση τιμής δεν φαίνεται να αφορά το ευρύ καταναλωτικό κοινό που αγοράζει ανεξάρτητα τις κάρτες γραφικών, αλλά τους system integrators, δηλαδή μόνο τα κατάστημα που συναρμολογούν και πουλούν έτοιμες συνθέσεις, όπως η δημοφιλής εταιρία Digital Storm.

Φυσικά, η κίνηση αυτή μάλλον δείχνει ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο και για τις τιμές στα ράφια των καταστημάτων γενικότερα, αλλά όπως και να ‘χει μέσα στις επόμενες εβδομάδες μπορείτε να περιμένετε μια μικρή μείωση τιμών στους έτοιμους υπολογιστές.

Για την ιστορία, σε μερικούς μήνες από τώρα αναμένεται να καταφθάσουν στην αγορά και οι πρώτες dedicated κάρτες γραφικών Arc Alchemist της Intel, ενώ και η Nvidia θεωρητικά θα κυκλοφορήσει τις πανίσχυρες RTX 4000 GPUs της αυτό τον Σεπτέμβριο. Σίγουρα οι νέες αυτές κυκλοφορίες θα αλλάξουν δραματικά την εικόνα της αγοράς, ρίχνοντας ενδεχομένως μια και καλή τις τιμές των τωρινών μοντέλων.