Η Maserati ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 1200 άλογα  

Και προσεχώς θα πει οριστικό αντίο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Η Maserati ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 1200 άλογα

Η μια μετά την άλλη οι εταιρίες του χώρου της αυτοκίνησης ανακοινώνουν πως στρέφουν την προσοχή τους στα ηλεκτρικά μοντέλα. Έτσι, λοιπόν, τώρα και η Maserati, η ιταλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων έκανε γνωστό πως προσεχώς θα πει οριστικό αντίο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία ανακοίνωσε πως θα προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις για όλα τα αυτοκίνητα του lineup της μέχρι το 2025. Η αρχή θα γίνει με το GranTurismo “Folgore”, ένα απίστευτα γρήγορο roadster με ιπποδύναμη 1,200 αλόγων, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

Αναμενόμενα, το εντυπωσιακό αυτό στατιστικό μπορεί να μεταφραστεί και σε ακραία υψηλή ταχύτητα, επομένως η Maserati έχει κλειδώσει την τελική του οχήματος στα 305 χιλιόμετρα την ώρα, για την ασφάλεια των οδηγών . Εντυπωσιακή θα είναι και η επιτάχυνση του Folgore, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα της Maserati θα μπορεί να πιάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, η ιταλική κατασκευάστρια ανακοίνωσε πως μέσα στην επόμενη χρονιά θα φέρει στην αγορά και μια ηλεκτρική έκδοση του Grecale SUV και του Grancabrio GT. Αμέσως μετά σειρά θα πάρουν τα MC20, Quattroporte και Levante SUV που θα αποκτήσουν και αυτά ηλεκτρικές εκδόσεις μέχρι το 2025.

Κάπως έτσι, λοιπόν, η Maserati επιβεβαίωσε πως έχει πρόθεση να σταματήσει εξ ολοκλήρου την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030.

Για την ιστορία, η θυγατρική του Ομίλου Stellantis δεν αποκάλυψε καμία από τις τιμές των επερχόμενων ηλεκτρικών της, αλλά αν λάβουμε υπόψη τις τρέχουσες προσφορές της, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν από μεγάλα πενταψήφια μέχρι και εξαψήφια ποσά.