Η Intel ετοιμάζει τεράστιο κέντρο παραγωγής chip στη Γερμανία αξίας €17 δισεκατομμυρίων

Στα σκαριά και νέα επένδυση στην Ιρλανδία
15 Μαρτίου 2022 18:02
Η Intel ετοιμάζει τεράστιο κέντρο παραγωγής chip στη Γερμανία αξίας €17 δισεκατομμυρίων

Η Intel μόλις ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κάνει τεράστιες επενδύσεις στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρία θα ενισχύσει τις γραμμές παραγωγής της, ενώ θα ιδρύσει και νέα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης, έχοντας πρόθεση να επενδύσει πάνω από €80 δισεκατομμύρια μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Αρχικά, η Intel σκοπεύει να κατασκευάσει ένα τεράστιο κέντρο παραγωγής ημιαγωγών στην Γερμανία. Η εταιρία το χαρακτηρίζει ως ένα «mega-site» αιχμής, το οποίο θα κοστίσει συνολικά €17 δισεκατομμύρια. Το κέντρο αυτό θα απαρτίζεται από δύο εργοστάσια στην πόλη του Μαγδεμβούργου, η κατασκευή των οποίων θα αρχίσει στο πρώτο μισό του 2023.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Intel, τα εργοστάσια θα ξεκινήσουν να παράγουν chips το 2027 και πέρα από την ίδια θα εξυπηρετούν και πελάτες των Intel Foundry Services. Η εταιρία επισημαίνει πως το project θα δημιουργήσει 7,000 νέες θέσεις εργασίας στη Γερμανία για την κατασκευή του, ενώ μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξουν 3,000 μόνιμες προσλήψεις στην Intel για την επάνδρωση των εργοστασίων.

Ένα πρώτο ψηφιακό render του τεράστιου κέντρου παραγωγής chip που ετοιμάζει η Intel στη Γερμανία:

Πέρα από τη Γερμανία, η Intel σκοπεύει να επεκτείνει και το ήδη υπάρχουν εργοστάσιό της στην Ιρλανδία, με μια εξίσου μεγάλη επένδυση, ύψους €12 δισεκατομμυρίων. Η επέκταση αυτή έχει ως στόχο να διπλασιάσει τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων της Intel στην περιοχή και έπειτα σειρά θα πάρουν διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αναλυτικότερα, η Intel σκοπεύει να χτίσει ένα νέο κέντρο σχεδιασμού, έρευνας και ανάπτυξης στην Γαλλία, ενώ ετοιμάζει επενδύσεις και στην Ιταλία, στην Πολωνία και στην Ισπανία.

Για την ιστορία, όλες αυτές οι τεράστιες επενδύσεις της Intel συγκαταλέγονται στη νέα IDM 2.0 στρατηγική της εταιρίας, η οποία άλλαξε ριζικά πλεύση απ’ όταν ανέβαλε πέρυσι ο νέος της CEO, Pat Gelsinger. Μέχρι σήμερα η Intel έχει ανακοινώσει νέα εργοστάσια αξίας $20 δισεκατομμυρίων και στην Αριζόνα και στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Tags: