Κλείνει το YouTube Vanced

Το εξανάγκασε η Google
14 Μαρτίου 2022 08:51
Κλείνει το YouTube Vanced

Στο desktop υπάρχουν πολλά browser extension για ad-blockers, αλλά στο κινητό δεν ισχύει το ίδιο. Στο Android η δημοφιλέστερη εφαρμογή για να μη βλέπετε διαφημίσεις στο YouTube είναι το YouTube Vanced, το οποίο πρακτικά μπλοκάρει ακόμα και τις διαφημίσεις που είναι ενσωματωμένες μέσα στο video.

Τις επόμενες μέρες όμως το YouTube Vanced δε θα είναι πλέον διαθέσιμο και θα αποσύρει και τα links από το website του. Όσοι έχουν ήδη την εφαρμογή, αυτή θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να ξεπεραστεί από τα updates του YouTube.

Οι λόγοι που προχώρησε σε αυτήν την απόφαση η ομάδα του YouTube Vanced δεν έγιναν γνωστοί, ωστόσο σύμφωνα με συνομιλίες του καναλιού της εταιρίας στο Telegram που διέρρευσαν στο Reddit, αποκαλύπτεται πως οι λόγοι ήταν νομικοί.

Μας ζητήθηκε να αφαιρέσουμε όλες τις αναφορές στο “YouTube”, να αλλάξουμε το logo και να αφαιρέσουμε όλα τα links που σχετίζονται με προϊόντα του YouTube.

Το YouTube Vanced είναι πρακτικά μία τροποποιημένη έκδοση της εφαρμογής του YouTube και η Google σίγουρα δεν είναι χαρούμενη για αυτό, ειδικά αφού έδινε στους χρήστες και κάποια χαρακτηριστικά που ήταν διαθέσιμα μόνο στους YouTube Premium χρήστες όπως η background αναπαραγωγή, το picture-in-picture mode και άλλα.

Tags: