Το επόμενο Subaru WRX STI θα είναι ηλεκτρικό;

Τι αποκαλύπτει η εταιρία
13 Μαρτίου 2022 12:00
Το επόμενο Subaru WRX STI θα είναι ηλεκτρικό;

Όπως όλα δείχνουν η επόμενη γενιά του θρυλικού Subaru WRX STI, μια σειρά αυτοκινήτων που κοντεύει τα 30 χρόνια στην αγορά, ή θα είναι ηλεκτρική ή…δε θα είναι καθόλου!

Συγκεκριμένα, η γνωστή Ιαπωνική κατασκευάστρια εξέδωσε μια ανακοίνωση για το μέλλον του Subaru WRX STI και του STI brand γενικότερα, αποκαλύπτοντας πως δεν σκοπεύει να φτιάξει νέο STI με παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης που να βασίζεται στο τελευταία γενιάς WRX.

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση τονίζει:

Καθώς η αγορά των αυτοκινήτων συνεχίζει να κινείται προς την ηλεκτροκίνηση, η Subaru επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εξελιχθούν τα μελλοντικά μας σπορ και υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της μεταβαλλόμενης αγοράς και στους κανονισμούς και τις απαιτήσεις που αφορούν τα αέρια θερμοκηπίου (GHG), τα οχήματα μηδενικών εκπομπών (ZEV) και την εταιρική μέση οικονομία καυσίμου (CAFÉ).

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Subaru διερευνά ευκαιρίες για την επόμενη γενιά του Subaru WRX STI, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης. Στο μεταξύ, δεν θα παραχθεί επόμενης γενιάς WRX STI με βάση τη νέα πλατφόρμα WRX και κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Για την ιστορία, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Subaru, το Solterra, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή μέσα στο 2022.