Ο Mark Zuckerberg απαντά: "Πώς νιώθεις που σε μισεί ο κόσμος;"

Ο επικεφαλής της Meta και ιδρυτής του Facebook απαντά στους επικριτές του και όχι μόνο
03 Μαρτίου 2022 17:55
Ο Mark Zuckerberg απαντά: "Πώς νιώθεις που σε μισεί ο κόσμος;"

Ο Mark Zuckerberg βρέθηκε καλεσμένος του Alex Fridman στο podcast του και μίλησε εφ'όλης της ύλης για το Metaverse και τα πλάνα της Meta.

Ανάμεσα στα highlights της συνέντευξης ήταν όταν ο Fridman τον ρώτησε "γιατί ο κόσμος μισεί τόσο τον Zuckerberg;", βασιζόμενος σε μια από τις πολλές έρευνες που τον τοποθετούν ως έναν από τους πιο αντιπαθείς τεχνολογικούς ηγέτες του κόσμου

Ο ιδρυτής του Facebook και της Meta απάντησε σε όλο αυτό το μίσος προς το πρόσωπό του προσπαθώντας να τοποθετηθεί από όλες τις πλευρές του προβλήματος που αντιμετωπίζει η δημοτικότητά του και ακολούθως η εταιρία και τα προϊόντα της.

"Αν το δείτε από κομματική πλευρά όχι τόσο από την πολιτική πλευρά, αλλά από τις διαφορετικές κουλτούρες ανθρώπων. Όπως για παράδειγμα τον κόσμο που τείνει περισσότερα προς την αριστερά, προς το κέντρο ή τη δεξιά ή που τείνουν κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά. Αν το δείτε και από την πλευρά της βιομηχανίας η μισή χώρα (ΗΠΑ) έχει μια πιο θετική οπτική από την άλλη και βρισκόμαστε σε μια θέση με μεγάλη πρόκληση, επειδή πολλές από τις αποφάσεις για το περιεχόμενο που λαμβάνουμε...κάνουμε συνεχής μεταβολές στις αποφάσεις που τσατίζουν κόσμο και στα δύο στρατόπεδα." είπε ο Zuckerberg. 

Δείτε το απόσπασμα: 

Και συνεχίζει να λέει:

Η επίπτωση που βλέπουμε όταν παίρνουμε μια απόφαση που θα είναι αμφιλεγόμενη και θα αναστατώσει ας πούμε τη μισή χώρα, αυτές έχον πάντα αρνητικό πρόσημο από την οπτική του brand...Επομένως κάθε φορά που ένα αμφιλεγόμενο πράγμα έρχεται στο προσκήνιο της κοινωνίας, το brand μας πέφτει μαζί με τη μισή χώρα. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο για εμάς το να βαδίσουμε σε μια πολωμένη χώρα με ουδέτερο τρόπο, όπου δεν κλίνουμε ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη πλευρά και προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. 

Ύστερα ερωτήθηκε τι επίπτωση έχει στην καθημερινότητά του όλη αυτή η αρνητικότητα από τον εργασιακό του χώρο λέγοντας: 

Λοιπόν, κοίταξε να δεις δεν είναι και ό,τι καλύτερο (γέλια). Αν ήθελα ο κόσμος να με θεωρεί ως ένα θετικό άτομο...δεν ξέρω... Δε ξέρω αν θα μπορούσε να χτιστεί έτσι μια εταιρία. Υπάρχει μια οπτική που λέει ότι οι υπόλοιποι ηγέτες τέτοιων τεχνολογικών εταιριών έχουν παραιτηθεί από τη θέση τους ή έχουν αφήσει το προσκήνιο και κάνουν λιγότερο αμφιλεγόμενα πράγματα. Ίσως και γιατί να έχουν κουραστεί με τον καιρό. 

Αναφέρθηκε επίσης πως μέρος αυτή της δουλειάς και της θέσης είναι να δέχεται αυτή την αρνητικότητα και φυσικά να ακούει το feedback, αλλά θα πρέπει -όπως υποστηρίζει- να βρεις ποιοι είναι αυτοί που κρίνουν καλά ώστε να τους ακούσεις και να βελτιωθείς ,χωρίς να ακούς μόνο αυτούς που μόνο σε υποστηρίζουν. 

Έκλεισε τις πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις του ως προς το θέμα αυτό με τα εξής: 

Είναι ένας χορός που κάνεις αλλά πρέπει να αναπτύξεις ένα αίσθημα του ποιος προσπαθεί να επιτύχει τα ίδια πράγματα με σένα στον κόσμο, ποιος έχει διαφορετικές ιδέες για το πώς θα γίνει και πώς θα μάθω εγώ από όλον αυτόν τον κόσμο. Και ναι προφανώς θα κάνουμε λάθη και όταν υπάρχει κόσμος που σέβομαι και μου αντιπαραθέτει κάτι που έχω κάνει λάθος, αυτό πονάει και με ωθεί να γίνω καλύτερος...Βέβαια πλέον έχω προσαρμοστεί όπου όταν βλέπω ότι κάποιος ενεργεί με δόλιο τρόπο, χωρίς να προσπαθούν να βοηθήσουν...νομίζω πως με τον καιρό σταματάει να σε νοιάζει τόσο.