Το Twitter κοιτάζει το Spotify και ετοιμάζεται να προσθέσει podcasts

Όπως αποκαλύπτει νέα διαρροή
03 Μαρτίου 2022 11:34
Το Twitter κοιτάζει το Spotify και ετοιμάζεται να προσθέσει podcasts

Όπως φαίνεται, τα Spaces ήταν μόνο η αρχή για το Twitter, το οποίο συνεχίζει να πειραματίζεται με το ηχητικό περιεχόμενο και πλέον φλερτάρει με την ιδέα να προσθέσει podcasts.

Αναλυτικότερα, η reverse engineer Jane Manchun Wong ανακάλυψε πως το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζεται να προσθέσει μια ειδική καρτέλα που θα φιλοξενεί Podcasts και η οποία μάλιστα θα βρίσκεται μόνιμα στην μπάρα-μενού στο κάτω μέρος της εφαρμογής. Δυστυχώς, η φωτογραφία που μοιράστηκε δεν αποκαλύπτει πως μπορεί να εμφανίζονται τα podcasts ή αν θα ενωθούν με τα spaces, τα ειδικά chatrooms του Twitter που φιλοξενούν μόνο συζητήσεις με ήχο, οπότε για την ώρα δεν ξέρουμε τι ακριβώς μορφή θα έχει η υλοποίηση.

Για την ιστορία, το Twitter ξεκίνησε να επεκτείνεται και στο ήχο, όταν πρωτοκυκλοφόρησε τα Spaces το 2020 και έπειτα επιβεβαίωσε ξανά τις προθέσεις του με την εξαγορά της social podcast πλατφόρμας Breaker. Μέχρι σήμερα τα Spaces έχουν εξελιχθεί κιόλας, επιτρέποντας στους χρήστες να τα ηχογραφήσουν προσωρινώς. Υπό μια έννοια, λοιπόν, μοιάζουν ήδη αρκετά με podcasts, απλά με προσωρινή διάρκεια μέχρι 30 ημέρες.

Αν πράγματι το νέο εγχείρημα του Twitter μοιάζει με τα Spotify και Apple Podcasts, κάτι που είναι πολύ πιθανό, ο κάθε χρήστης θα μπορεί να επιλέξει και να ακούσει με την άνεσή του το περιεχόμενο που θέλει, χωρίς την επιτακτικότατα των Spaces που είναι ζωντανές συζητήσεις που μπορούν εύκολα να χαθούν.