Η Apple ετοιμάζει πληκτρολόγιο που θα έχει ενσωματωμένο ολόκληρο Mac;

Ένας διαφορετικός φορητός υπολογιστής
26 Φεβρουαρίου 2022 09:29
Η Apple ετοιμάζει πληκτρολόγιο που θα έχει ενσωματωμένο ολόκληρο Mac;

Όπως ανακάλυψε η ιστοσελίδα Patently Apple, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός εργάζεται σε ένα νέο concept υπολογιστή. Συγκεκριμένα, η Apple φαίνεται πως πειραματίζεται με την ιδέα ενός all-in-one που όλο το απαραίτητο hardware δεν είναι ενσωματωμένο στην οθόνη, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα iMac, αλλά αντιθέτως βρίσκεται στο πληκτρολόγιο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Apple έκανε αίτηση για κατοχύρωση μιας σχετικής πατέντας τον Αύγουστο του 2020, η οποία μόλις δημοσιεύθηκε από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ. Αυτή περιγράφει ένα Magic Keyboard, το οποίο μπορεί να συνδεθεί με οθόνη και να λειτουργήσει άμεσα ως ολοκληρωμένος ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Το concept μοιάζει με έναν συνδυασμό desktop και laptop, με τους χρήστες να μπορούν να μεταφέρουν παντού το πληκτρολόγιο-υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάνε κάποια οθόνη, κάποιο κουτί ή ποντίκι. Μάλιστα, η συσκευή ενδέχεται να περιλαμβάνει και κάποια επιφάνεια αφής, για να μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς κάποιο επιπλέον περιφερειακό.

Σε κάποια από τα παραδείγματα της πατέντας, η Apple περιγράφει και το σύστημα ψύξης της συσκευής, με μια θερμικά αγώγιμη βάση και έναν τρόπο κατασκευής που θα μοιράζει τη θερμοκρασία κατά μήκος.

Πρακτικά η Apple φαίνεται πως δοκιμάζει να βάλει το hardware ενός Mac Mini εντός ενός πληκτρολογίου, θέλοντας να προσφέρει μια εμπειρία με όσο το δυνατόν λιγότερα καλώδια γίνεται.

Φυσικά, μιας και πρόκειται για μια απλή πατέντα, το εν λόγω προϊόν ενδέχεται μη βρεθεί ποτέ στα ράφια των καταστημάτων. Αυτό είναι κάτι που θα το δείξει μόνο ο χρόνος.

Tags: