Μπαμπάς ρίχνει το internet ολόκληρης πόλης προσπαθώντας να το κόψει από τα παιδιά του

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης
19 Φεβρουαρίου 2022 09:18
Μπαμπάς ρίχνει το internet ολόκληρης πόλης προσπαθώντας να το κόψει από τα παιδιά του

Παλαιότερα το να κλείσεις την τηλεόραση ήταν αποτελεσματική μέθοδος για να κάνεις τα παιδιά να ξεκολλήσουν από την οθόνη. Σήμερα, κάθε συσκευή είναι συνδεδεμένη στο internet και το εγχείρημα έχει γίνει δυσκολότερο. Ένας μπαμπάς στη μικρή πόλη Messanges της Γαλλίας σκέφτηκε πως βρήκε τη λύση και αγόρασε έναν παρεμβολέα σήματος για να κόψει τη σύνδεση internet στα παιδιά του. Δυστυχώς για αυτόν, ο παρεμβολέας ήταν υπερβολικά αποτελεσματικός, αφού έριξε το internet όλης της πόλης.

Ένας πάροχος ανέφερε στην Εθνική Αρχή Συχνοτήτων (ANFR) πως υπήρχε ένα θέμα και η έρευνα αποκάλυψε πως βρισκόταν σε χρήση ένας παρεμβολέας συχνοτήτων. Ένας τεχνικός κατάφερε να εντοπίσει την πηγή του σήματος και ο πατέρας παραδέχτηκε πως συζητώντας το πρόβλημά του σε forums, αγόρασε τη συσκευή online και τη χρησιμοποίησε.

Η εξήγηση ήταν άβολα απλή. Ο παρεμβολέας τέθηκε σε λειτουργία από τον πατέρα της οικογένειας για να αποτρέψει τα έφηβα παιδιά του από το να έχουν πρόσβαση στο internet με τα smartphones τους και να μην κοιμούνται. Τα παιδιά είχαν όντως εθιστεί στα κοινωνικά δίκτυα και σε άλλες εφαρμογές, συγκεκριμένα από την καραντίνα που επέβαλλαν οι περιορισμοί της πανδημίας της COVID-19. – Αναφορά ANFR

Η συσκευή κατασχέθηκε από την αστυνομία και δυστυχώς για τον πατέρα, η υπόθεση θα ακολουθήσει το δρόμο των δικαστηρίων όπου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 6 μηνών και βαρύ πρόστιμο €30.000.