Horizon Worlds: Η metaverse πλατφόρμα της Meta έφτασε τους 300.000 χρήστες

Σημειώνοντας 10πλάσια αύξηση σε τρεις μήνες
18 Φεβρουαρίου 2022 09:42
Horizon Worlds: Η metaverse πλατφόρμα της Meta έφτασε τους 300.000 χρήστες

Το Facebook ή καλύτερη η Meta, έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στο metaverse και οι επενδύσεις της φαίνεται εκ πρώτης όψεως πως αποδίδουν καρπούς. Το μεγαλύτερο στοίχημα της εταιρίας είναι η κοινωνική πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που ονομάζει Horizon Worlds και είναι “ο πυρήνας του οράματός μας για το metaverse” όπως είχε δηλώσει ο Zuckerberg.

Το Horizon Worlds λοιπόν κυκλοφόρησε σε ΗΠΑ και Καναδά από τις αρχές Δεκεμβρίου και ήδη έχει συγκεντρώσει μία βάση χρηστών που φτάνει τις 300.000, με τους μηνιαίους χρήστες να δεκαπλασιάζονται κάθε μήνα.

Να σημειώσουμε πως τα νούμερα αφορούν το Horizon Worlds και όχι το Horizon Workrooms, έναν παρόμοιο μηχανισμό για τηλεδιασκέψεις εργασίας. Οι χρήστες στο Horizon Worlds χειρίζονται τα χωρίς πόδια avatars τους και μπορούν να “χτίσουν” άπειρους κόσμους. Η Meta ανακοίνωσε πως διαθέτει ήδη 10.000 διαφορετικά “σύμπαντα” και το ιδιωτικό Facebook group δημιουργών ξεπερνά πλέον τα 20.000 μέλη.

Μένει λοιπόν να δούμε αν αυτή η δεκαπλάσια αύξηση θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς. Ο Zuckerberg πάντως έχει αποκαλύψει πως το Horizon θα έρθει και στα κινητά τηλέφωνα αργότερα μέσα στη χρονιά.

Έτσι, ενώ οι βαθύτερες και πιο εμβυθιστικές εμπειρίες θα είναι στην εικονική πραγματικότητα, θα μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στους κόσμους από τις εφαρμογές Facebook και Instagram και ίσως από περισσότερες με τον καιρό.