Ο Elon Musk επιμένει στον κίνδυνο της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ξοδεύει εκατομμύρια στην έρευνα
06 Ιουλίου 2015 07:46
Ο Elon Musk επιμένει στον κίνδυνο της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το Skynet και ο Terminator είναι κάτι που θέλει να αποφύγει πάση θυσία ο Elon Musk και μαζί του διάφοροι αξιόλογοι επιστήμονες και μη, του χώρου της τεχνολογίας, όπως ο Bill Gates και ο Stephen Hawking. Η πραγματική εν ζωή έκδοση του Tony Stark και ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX, πιστεύει τόσο πολύ πως η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι το τέλος της ανθρωπότητας, ώστε επενδύει εκατομμύρια σε ερευνητικές ομάδες που σκοπό έχουν να διατηρήσουν την τεχνητή νοημοσύνη υπό ανθρώπινο έλεγχο και με ανάπτυξη ωφέλιμη για την ανθρωπότητα.

Το Future of Life Institute το οποίο επιδοτεί ο Elon Musk, θα διαθέσει κεφάλαια εκατομμυρίων στις ακόλουθα projects.

  • Projects των Oxford University και UC Berkeley για την ανάπτυξη τεχνικών εκμάθησης των ανθρώπινων προτιμήσεων στις ΤΝ μέσω της παρατήρησης συμπεριφοράς.
  • Project του Machine Intelligence Research Institute για τη διατήρηση συμφερόντων υπερ-έξυπνων συστημάτων ευθυγραμμισμένων με τις ανθρώπινες αξίες.
  • Project του Carnegie Mellon University για την επεξήγηση αποφάσεων συστημάτων ΤΝ σε ανθρώπους.
  • Μελέτη του Stanford University για τη διατήρηση των οικονομικών επιπτώσεων της ΤΝ σε ωφέλιμα επίπεδα.
  • Project της Heather Roff για τη διατήρηση οπλικών συστημάτων ΤΝ κάτω από ουσιαστικό ανθρώπινο έλεγχο.
  • Ένα νέο ερευνητικό κέντρο για τη μελέτη των πολιτικών που είναι σχετικές με ΤΝ, με συνεργασία του Oxford και του Cambridge University.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Αν έπρεπε να μαντέψω ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή εξάλειψης μας, είναι μάλλον αυτή. Οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί”, δήλωσε ο Elon Musk.