Η SpaceX μας δείχνει πώς θα μοιάζει μία εκτόξευση Starship (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα γίνει εκτόξευση φέτος
11 Φεβρουαρίου 2022 09:21
Η SpaceX μας δείχνει πώς θα μοιάζει μία εκτόξευση Starship (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Elon Musk παρουσίασε την πρώτη ενημέρωση της SpaceX σχετικά με το Starship εδώ και χρόνια, με το πιο ενδιαφέρον μέρος να είναι προφανώς η προσομοίωση για το πώς θα μοιάζει μία εκτόξευση του τεράστιου πυραύλου. Ο μεγαλύτερος πύραυλος που έχει εκτοξεύσει ο άνθρωπος θα αποτελείται από το ίδιο το Starship, το οποίο θα τοποθετείται πάνω σε έναν Super Heavy πύραυλο, με την SpaceX να προσπαθεί να μειώσει τους χρόνους ετοιμασίας.

Μετά την εκτόξευση και αφού βγει από την ατμόσφαιρα, ο Super Heavy θα αποσπάται και θα επιστρέφει στη βάση εκτόξευσης όπου θα πιάνεται από τους βραχίονες του πύργου εκτόξευσης και θα μπορεί να δεχθεί ένα νέο Starship μέσα σε έξι ώρες για τρεις εκτοξεύσεις τη μέρα.

Ο Super Heavy διαθέτει τη δεύτερη εκδοχή Raptor κινητήρων και παράγει τη διπλάσια ώθηση ενός Saturn V. Υπάρχουν 29 Raptor σε κάθε Super Heavy αλλά μπορεί να φτάσουν και τους 33. Η εταιρία παράγει έξι την εβδομάδα, μπορεί να φτάσει όμως και τους εφτά. Έχει γίνει ένας ολοκληρωτικός ανασχεδιασμός στους νέους κινητήρες, κοστίζουν τα μισά χρήματα και αποτελούνται από λιγότερα εξαρτήματα.

Ο Musk αποκάλυψε πως κάθε εκτόξευση Starship μπορεί να κοστίζει λιγότερο από $10 εκατομμύρια ανά πτήση μέσα σε δύο χρόνια, μία σημαντική μείωση από τις εκτοξεύσεις των Falcon 9 που τώρα κοστίζουν $60 εκατομμύρια και μία μείωση που θα φέρει την επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια.

Η πρώτη τροχιακή εκτόξευση του Starship θα γίνει φέτος από την Starbase, τη βάση της SpaceX στην Boca Chica του Texas.