Η Apple κατέγραφε κατα λάθος ήχους από τα iPhones πολλών χρηστών

Εξαιτίας ενός bug του iOS
10 Φεβρουαρίου 2022 10:38
Η Apple κατέγραφε κατα λάθος ήχους από τα iPhones πολλών χρηστών

Η Apple επιβεβαίωσε πως ένα bug του iOS 15 είχε ως αποτέλεσμα να καταγράφονται και να επεξεργάζονται οι αλληλεπιδράσεις των χρηστών με την Siri, ακόμη και αν δεν είχε δοθεί ρητή άδεια.

Αυτό συνέβη γιατί η επιλογή ‘Improve Siri & Dictation’, η οποία δίνει στην Apple την άδεια να καταγράφει, να αποθηκεύει και να ελέγχει τις συζητήσεις με τη Siri, ενεργοποιήθηκε από προεπιλογή μετά την ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος.

Η αμερικανική εταιρία τόνισε πως μόλις εντόπισε το bug σταμάτησε αμέσως να ελέγχει τις συνομιλίες και διέγραψε τα δεδομένα που έλαβε από τους χρήστες που επηρεάστηκαν. Πλέον, με το iOS 15.2 το θέμα έχει επιλυθεί, οπότε αν λάβατε κάποια ειδοποίηση για να ενεργοποιήσετε ξανά το ‘Improve Siri & Dictation’ τώρα γνωρίζετε το λόγο.

Μιλώντας στο The Verge, η αντιπρόσωπος της Apple, Catherine Franklin, ξεκαθάρισε:

Με το iOS 15.2 απενεργοποιήσαμε την επιλογή ‘Improve Siri & Dictation’ για πολλούς χρήστες της Siri, καθώς διορθώσαμε ένα bug που εμφανίστηκε με το iOS 15. Αυτό το bug ενεργοποίησε κατά λάθος τη ρύθμιση για έναν μικρό αριθμό χρηστών. Απ’ όταν το εντοπίσαμε σταματήσαμε να ελέγχουμε και διαγράφουμε τους ήχους που καταγράψαμε από τις συσκευές που επηρεάστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple δεν αποκάλυψε τον συνολικό αριθμό των συσκευών που επηρεάστηκαν, αλλά το bug ήταν τόσο σοβαρό που η εταιρία αναγκάστηκε να προβεί σε δημόσιες εξηγήσεις.

Tags: