Πωλήθηκε μαύρο διαμάντι δισεκατομμυρίων ετών σε δημοπρασία

Είναι εξαιρετικά σπάνια
10 Φεβρουαρίου 2022 09:54
Πωλήθηκε μαύρο διαμάντι δισεκατομμυρίων ετών σε δημοπρασία

Το μαύρο διαμάντι 555.55 καρατιών, γνωστό και ως “The Enigma”, πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον Οίκο Sotheby’s έναντι €3.74 εκατομμυρίων. Ο οίκος δεν αποκάλυψε τον αγοραστή, δήλωσε μόνο πως χρησιμοποιήθηκαν κρυπτονομίσματα για την αγορά. Ωστόσο ο επιχειρηματίας Richard Heart δήλωσε μετά τη δημοπρασία στο Twitter πως είναι ο αγοραστής του The Enigma και πως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και το έχει στην κατοχή του, θα το μετονομάσει σε διαμάντι “HEX.com” για να προωθήσει την blockchain πλατφόρμα που ίδρυσε.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του The Enigma το είχε στην κατοχή του για δύο δεκαετίες, αλλά η ιστορία του πριν από αυτό είναι άγνωστη. Τα μαύρα διαμάντια ονομάζονται και Carbonado και είναι από τις σκληρότερες μορφές φυσικού διαμαντιού. Είναι εξαιρετικά σπάνια και έχουν ανακαλυφθεί μόνο στη Βραζιλία και στην κεντρική Αφρική.

Επειδή περιέχουν μία φυσική ποικιλία νιτριδίου του τιτανίου που ονομάζεται Osbornite – ένα ορυκτό που βρίσκουμε μόνο στους μετεωρίτες – θεωρείται πως προέρχονται από το διάστημα. Παρόλο που η προέλευση των μαύρων διαμαντιών παραμένει μυστήριο, η ηλικία τους εκτιμάται στα 2.6 έως 3.2 δισεκατομμύρια χρόνια, με τη Γη για μέτρο σύγκρισης να έχει ηλικία 4.65 δισεκατομμυρίων ετών.