Νέα αναβάθμιση των Windows θα βαθμολογεί πόσο οικονομία κάνει το PC σας

Υπό ανάπτυξη το νέο χαρακτηριστικό
08 Φεβρουαρίου 2022 21:49
Νέα αναβάθμιση των Windows θα βαθμολογεί πόσο οικονομία κάνει το PC σας

Όπως φαίνεται, η Microsoft ετοιμάζει ένα νέο οικολογικό χαρακτηριστικό για τα Windows 11, το οποίο θα αξιολογεί την κατανάλωση ενέργειας του υπολογιστή σας, παρέχοντας συγχρόνως και τρόπους για να μειώσετε το ενεργειακό του αποτύπωμα.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης του Twitter Albacore ξεκίνησε να σκαλίζει την πιο πρόσφατη insider έκδοση του λειτουργικού συστήματος και ανακάλυψε πως στην εφαρμογή των ρυθμίσεων έχει προστεθεί μια νέα καρτέλα που αφορά τη βιωσιμότητα.

Στη σελίδα αυτή τα Windows 11 θα δίνουν ένα «Οικολογικό Σκορ» στον υπολογιστή σας, ενώ θα προσφέρουν και διάφορες επιλογές που θα μπορούν να ενεργοποιηθούν για να μειωθεί η συνολική κατανάλωση ενέργειας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εικόνα που μοιράστηκε ο χρήστης από την ανακάλυψή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που κατάφερε να βρει ο Albacore. Συγκεκριμένα, πρόσφατα εντόπισε στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος και τα «Wallpaper Stickers».

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η Microsoft σκοπεύει να δώσει στους χρήστες και τη δυνατότητα να κρατούν σημειώσεις στην επιφάνεια εργασίας τους, ίσως σαν έναν πνευματικό διάδοχο των Sticky Notes που ξεκίνησαν ως widget στα Windows 7.

Για την ιστορία, το επόμενο μεγάλο update των Windows 11 αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου, αλλά ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί όλα τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει. Ίσως μερικές από τις παραπάνω λειτουργείες, λοιπόν, να μην απέχουν και πολύ.