Πόσο κόστισε στον Mark Zuckerberg η βουτιά του Facebook στο χρηματιστήριο;

Αρνητικό ρεκόρ για οποιαδήποτε αμερικανική εταιρία
04 Φεβρουαρίου 2022 18:01
Πόσο κόστισε στον Mark Zuckerberg η βουτιά του Facebook στο χρηματιστήριο;

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες το Facebook ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά στην ιστορία του έχασε χρήστες. Η αρνητική αυτή είδηση είχε ως αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής του Meta, μητρική εταιρία των Facebook, WhatsApp, Instagram και Meta Quest (Oculus), να πέσει περίπου 25% στο χρηματιστήριο την Πέμπτη.

Κάπως έτσι το Facebook κατέχει πλέον ένα αρνητικό ρεκόρ, αφού 230 δισεκατομμύρια δολάρια διαγράφτηκαν από την εμπορική του αξία μέσα σε μια μέρα. Αυτό σημαίνει πως το Meta κατέγραψε την μεγαλύτερη απώλεια αξίας σε μια μέρα απ’ οποιαδήποτε άλλη αμερικανική εταιρία στην ιστορία.

Πόσο στοίχησε, όμως, αυτό το στραβοπάτημα στον ίδιο τον Zuckerberg;

Αναμενόμενα, βαθιά στο κόκκινο βρέθηκε και ο Mark Zuckerberg. Ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρίας, έπεσε προσωρινά εκτός την πρώτης δεκάδας των πλουσιότερων δισεκατομμυρίων του κόσμου, για πρώτη φορά από το 2015. Περνώντας σε λεπτομέρειες, Zuckerberg κατέχει το 13% του Meta και έτσι χτες έγινε 31 δισεκατομμύρια δολάρια φτωχότερος.

Αναλυτικότερα, όταν οι αγορές άνοιξαν την Πέμπτη, η καθαρή περιουσία του Zuckerberg έπεσε μέχρι και στο επίπεδο των 89.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τα 120,6 δισεκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη μέρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε, λοιπόν, πως διαμορφώνεται πλέον η λίστα των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη:

Ποιος είναι ο λόγος για αυτή την πτώση; Μεταξύ άλλων, οι αλλαγές που έκανε η Apple, περιορίζοντας την στόχευση των διαφημίσεων στις συσκευές της, κόστισε τουλάχιστον $10 δις στο Facebook, ενώ συνολικά η πλατφόρμα δεν μπορεί να προσελκύσει τους νέους χρήστες, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο TikTok.

Φυσικά, παρά το στραβοπάτημα αυτό, το Meta παραμένει κολοσσός στον τομέα της τεχνολογίας, με αξία που ξεπερνά τα $653 δισεκατομμύρια και κέρδη πάνω από $40 δις το 2021.