Meta Hellas: Θα έρθει το Facebook στην Ελλάδα με επίσημη θυγατρική;

Σκοπεύει να αγοράσει και μια ελληνική startup
03 Φεβρουαρίου 2022 17:51
Meta Hellas: Θα έρθει το Facebook στην Ελλάδα με επίσημη θυγατρική;

Μετά την Amazon και την Microsoft, ένας ακόμη τεχνολογικός κολοσσός του εξωτερικού αναμένεται επενδύσει στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει ‘Η Καθημερινή’, η Meta Platforms, μητρική εταιρία των Facebook, Instagram και WhatsApp, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ίδρυση ελληνικής θυγατρικής.

Ο λόγος γίνεται για τη Meta Hellas, η οποία θα έχει κανονικά ελληνικό ΑΦΜ και σε αυτή ενδέχεται μελλοντικά να μεταφερθούν και ορισμένες από τις διεθνείς δραστηριότητες που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται από άλλα παραρτήματα σε άλλες χώρες, κάτι που σημαίνει αρκετές εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τη την ίδρυση ελληνικής θυγατρικής, το Meta βρίσκεται και σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για την εξαγορά του 100% της Accusonus, από τους ιδρυτές και μετόχους της, Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε. Η αποτίμηση της εν λόγω εξαγοράς αναμένεται κάπου στην περιοχή μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά σχετίζεται με τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρίας του Mark Zuckerberg για το Metaverse.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, οι υπογραφές έχουν προγραμματιστεί να μπουν, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή και οι σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν και επίσημα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το τι ακριβώς θα συμβεί, λοιπόν, με την ελληνική startup που παρέχει λύσεις ήχου και έχει συνεργαστεί ακόμη και με τεράστια ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Bob Dylan, Lou Reed και Shakira, καθώς και με την ίδρυση της Metas Hellas,  αναμένεται να το μάθουμε πολύ σύντομα.