Το CraobX είναι το πρώτο laptop χωρίς καθόλου θύρες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με μόλις 7mm πάχος
03 Φεβρουαρίου 2022 09:25
Το CraobX είναι το πρώτο laptop χωρίς καθόλου θύρες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στην προσπάθεια της Apple να εξαφανίσει τις θύρες από τα laptops, η εταιρία παρουσίασε ένα MacBook με μία μόνο USB-C θύρα η οποία τότε είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Οι αρνητικές κριτικές ήταν κυρίως λόγω του περιορισμού που είχε ο χρήστης στις συσκευές που μπορούσε να συνδέσει.

Τώρα, έρχεται η σχετικά άγνωστη εταιρία Craob, για να παρουσιάσει “το πρώτο ultrabook του κόσμου χωρίς θύρες”. Στο website της η εταιρία δεν ξεκαθαρίζει αν το CraobX είναι ένα concept ή ένα πραγματικό προϊόν, αναφέρει όμως πως “έρχεται σύντομα”.

Το laptop ζυγίζει λιγότερο από 1 κιλό και έχει πάχος μόλις 7mm. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά διαθέτει 12ης γενιάς Intel Core i7-1280P, Intel Iris Xe γραφικά, 32GB LPDDR5 RAM, έως 2TB PCIe 4.0 x4 SSD και WiFi 6E. Η bezel-less οθόνη είναι 13.3 ιντσών με 4K ανάλυση.

Πώς συνδέεται με άλλες συσκευές λοιπόν ένα laptop χωρίς θύρες και το κυριότερο, πώς φορτίζει;

Με τα περιφερειακά μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth. Διαθέτει όμως και ένα μαγνητικό φορτιστή ο οποίος λειτουργεί και ως hub. Ο φορτιστής ενώνεται μαγνητικά με το laptop φορτίζοντάς το ασύρματα και οι θύρες που διαθέτει μεταφέρουν επίσης ασύρματα τα δεδομένα από τις συνδεόμενες συσκευές στο laptop.

Tags: