Ο Elon Musk ζήτησε από έφηβο να «ρίξει» Twitter λογαριασμό για $5,000!

Και αυτός του ζητάει τώρα $50,000
31 Ιανουαρίου 2022 11:25
Ο Elon Musk ζήτησε από έφηβο να «ρίξει» Twitter λογαριασμό για $5,000!

O 19χρόνος Jack Sweeney έγινε πρώτο θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες, αφού αποκάλυψε στο μέσο Protocol πως ο Elon Musk προσπάθησε να τον πληρώσει για να απενεργοποιήσει έναν από τους λογαριασμούς που είχε φτιάξει στο Twitter.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο φοιτητής διατηρεί εδώ και δύο χρόνια τον λογαριασμό ElonJet, ο οποίος παρακολουθεί και αναφέρει στο Twitter όλα τα μέρη από τα οποία απογειώνεται και προσγειώνεται το ιδιωτικό jet του Elon Musk. Ο εν λόγω λογαριασμός χρησιμοποιεί δημόσια προσβάσιμα δεδομένα αεροπορικών πτήσεων και για την ιστορία ο Sweeney έχει φτιάξει αντίστοιχα bots και για τα jets του Bill Gates και του Jeff Bezos.

Βέβαια, το ElonJet μετρά πλέον 200 χιλιάδες ακόλουθους και πέρα από το ενδιαφέρον των χρηστών της πλατφόρμας, προσέλκυσε και τον ίδιο τον Elon Musk.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο φθινόπωρο, ο Elon Musk επικοινώνησε με τον τότε έφηβο Sweeney σχετικά με το δημιούργημά του, λέγοντας:

Μπορείς να το κατεβάσεις αυτό; Είναι κίνδυνος για την ασφάλεια.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Musk είπε στον Sweeney ότι είναι διατεθειμένος να του δώσει $5,000 για να διαγράψει τον λογαριασμό και έτσι να αποτρέψει «τρελούς ανθρώπους» από το να βρίσκουν την τοποθεσία του. Ο έφηβος αρνήθηκε και του άρχισε τα παζάρια, ζητώντας του $50,000, μιας και θα ήταν μεγάλη βοήθεια για να πάει στο πανεπιστήμιο και πιθανώς να έπαιρνε κάποιο αυτοκίνητο, όπως το Tesla Model 3.

Ο Musk του απάντησε πως θα το σκεφτεί και από τότε δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Όπως μεταφέρει το Protocol, ο Sweeney αρχικά τόνισε πως δεν τον ενόχλησε που ο Musk δεν του απάντησε ποτέ, αφού η δουλειά του στο ElonJet του έμαθε πως να προγραμματίζει και του εξασφάλισε μια θέση στην εταιρία UberJets. Μάλιστα, όντας μεγάλος fan, ο Sweeney είχε χαρεί που μίλησε με ένα είδωλό του.

Τώρα, όμως, φαίνεται πως άλλαξε τόνο, αφού σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο Business Insider δήλωσε:

Ο Elon πήρε την αντίθετη κατεύθυνση από μένα, οπότε γιατί να μην πάω και εγώ αντίθετα με αυτόν;

Έχω κάνει πολύ δουλειά γι’ αυτό και $5,000 δεν είναι αρκετά.

Όπως φαίνεται, ο Elon δεν έχει πλέον όρεξη για παζάρια και μετά την αρχική του συζήτηση με τον Sweeney, πήρε κάποια μέτρα για να κάνει το jet κάπως δυσκολότερο να βρεθεί. Μάλιστα, σημειώνεται πως ο Elon είχε πει εξαρχής στο έφηβο πως «δεν είναι σωστό να πληρώσει για να κατέβει» ο λογαργιασμός και τελικά αυτό φαίνεται πως έγινε, αφού το ElonJet λειτουργεί κανονικά μέχρι και σήμερα.