Xiaomi Redmi Note 11: Η οικονομική σειρά επιστρέφει και επίσημα με τύπου iPhone σχεδιασμό!

Αποκαλύφθηκε και επίσημα
27 Ιανουαρίου 2022 09:54
Xiaomi Redmi Note 11: Η οικονομική σειρά επιστρέφει και επίσημα με τύπου iPhone σχεδιασμό!

Πιστή στην υπόσχεσή της, η Xioami ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία της Redmi Note 11 σειράς της, η οποία μέχρι σήμερα παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στην budget κατηγορία.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, έχουμε συνολικά τέσσερις συσκευές, τα Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11 και Redmi Note 11S. Και τα τέσσερα smartphones μοιάζουν μεταξύ τους όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό και υιοθετούν το τετραγωνισμένο design που έχουμε δει στα πρόσφατα iPhones.

Οι ομοιότητες για τα τέσσερα μοντέλα δε σταματούν εκεί ωστόσο, αφού και τα περισσότερα specs είναι κοινά. Περνώντας σε λεπτομέρειες:

Το Redmi Note 11 Pro 5G είναι η ναυαρχίδα της συγκεκριμένης σειράς και έρχεται με τον ισχυρό Qualcomm Snapdragon 695 επεξεργαστή, 8GB RAM και όπως φανερώνει και το όνομά του, υποστήριξη για 5G δίκτυα. Το μπροστινό του μέρος κοσμεί μια μεγάλη 6.67 ιντσών οθόνη OLED τεχνολογίας, με ανάλυσης 1080p και ρυθμό ανανέωσης 120Hz.

Στο πίσω μέρος τώρα υπάρχει το σύστημα των καμερών, το οποίο απαρτίζεται από έναν κεντρικό αισθητήρα των 108 megapixel, έναν ultrawide των 8 megapixel και έναν macro των 2 megapixel. Παραδόξως, είναι το μόνο τηλέφωνο της σειράς που δεν έχει κάμερα βάθους, αφού στα υπόλοιπα μοντέλα υπάρχει και ένας τέτοιος αισθητήρας των 2 megapixel.

Τέλος, υπάρχει γρήγορη φόρτιση των 67W.

Το Redmi Note 11 Pro είναι σχεδόν ολόιδιο, αλλάζοντας τον Snapdragon επεξεργαστή για έναν MediaTek Helio G96 και υποστηρίζοντας μέχρι 4G δίκτυα.

Συνεχίζοντας, το μικρότερο αδερφάκι είναι το Redmi Note 11, το οποίο κάνει μερικές υποχωρήσεις στα specs. Συγκεκριμένα, έχουμε τον Snapdragon 680 επεξεργαστή, μικρότερη οθόνη 6.43 ιντσών των 90Hz με LCD panel, κεντρική κάμερα των 50 megapixel, 6GB RAM και γρήγορη φόρτιση των 33W.

Τέλος, το Redmi Note 11S έχει την ίδια οθόνη και 33W φόρτιση, όπως το Note 11, αλλά χρησιμοποιεί τον Helio G96 επεξεργαστή και την 108 megapixel κάμερα του Pro μοντέλου, αν ψάχνετε μια ενδιάμεση λύση.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα Redmi Note 11 έχουν μπαταρία των 5,000mAh, αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, headphone jack και έως 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Η επίσημη τιμή λιανικής πώλησης των διαφόρων μοντέλων δεν αποκαλύφθηκε. Γνωρίζουμε, ωστόσο πως τα Redmi Note 11 και 11S θα ξεκινήσουν να πωλούνται εντός του μήνα, ενώ τα Note 11 Pro θα έρθουν εντός του Φεβρουαρίου.