ΦΗΜΗ: Η Apple θα φέρει 5X Periscope φακό στο iPhone 15

Μην το περιμένετε με το iPhone 14
22 Ιανουαρίου 2022 13:20
ΦΗΜΗ: Η Apple θα φέρει 5X Periscope φακό στο iPhone 15

Τις τελευταίες εβδομάδες το διαδίκτυο έχει κατακλιστεί με φήμες που αφορούν τα επόμενα τηλέφωνα της Apple, ειδικά όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα, τα iPhone 14 έχουν ήδη περάσει από το μικροσκόπιο, με πολλές διαρροές. Ωστόσο, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μια νέα διαρροή που αφορά τα smartphones της εταιρίας που θα κυκλοφορήσουν το 2023, δηλαδή τα iPhone 15.

Όπως λέει το 9to5mac, έχουν κυκλοφορήσει φήμες τις τελευταίες ώρες που θέλουν την Apple να εμπλουτίζει τα iPhone που θα έρθει στα τέλη του 2023, με Periscope αισθητήρα για 5X zoom. Αυτό μεταφέρει ο Jeff Pu, ένας αναλυτής που έχει πει και άλλα πράγματα για την Apple στο παρελθόν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται διάφορα prototypes και δείγματα εξαρτημάτων για το νέο 5X φακό. Ωστόσο, η τελική απόφαση για το ποιος θα είναι ο κατασκευαστής αναμένεται τον Μάιο του 2022.

Όταν αυτά τα εξαρτήματα θα εγκριθούν, θα συμπεριληφθούν στα high end iPhone που θα έρθουν το 2023, κάτι που μεταφράζεται στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max δηλαδή. Ο πιθανότερος κατασκευαστής του φακού θα είναι η Lante Optics και οι προσδοκίες είναι να φτιάξει 100 εκατομμύρια εξαρτήματα.

Αυτοί οι φακοί βέβαια υπάρχουν στα Android τηλέφωνα εδώ και χρόνια και τώρα φαίνεται πως η Apple θέλει να μπει και αυτή στο παιχνίδι και να βελτιώσει ακόμη περισσότερα την κάμερα στα Pro τηλέφωνά της, μιας και όπως ακούγεται με το iPhone 14 θα φέρει τα 48MP.

Tags: