Ο Elon Musk τα χώνει στο Twitter: «Χαλάνε πόρους σε αυτές τις μαλ@κιες»

Και οι εργαζόμενοι του social media παίρνουν θέση
22 Ιανουαρίου 2022 09:44
Ο Elon Musk τα χώνει στο Twitter: «Χαλάνε πόρους σε αυτές τις μαλ@κιες»

Σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον ακούμε περίεργες ιστορίες που αφορούν τα NFTs, όπως για τον άνδρα από την Ινδονησία που πούλησε τις selfies του ως NFTs, με την αξία τους να φτάνει πλέον το 1 εκατομμύριο ή την η Αμερικανίδα σταρ ριάλιτι σόου που κυριολεκτικά πουλάει ψηφιακές πορδές ως NFTs για χιλιάδες ευρώ.

Το Twitter, λοιπόν, αποφάσισε με τη σειρά του να ενσωματώσει την πολυσυζητημένη τεχνολογία, φέρνοντας τα NFT profile pictures. Συγκεκριμένα, το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέπει στους κατόχους κάποιου NFT να το χρησιμοποιούν ως την εικόνα του προφίλ τους, συνδέοντας απευθείας το crypto πορτοφόλι τους. Επομένως, αν βλέπετε χρήστες στην πλατφόρμα να έχουν εικόνα εξάγωνου σχήματος και όχι σε κύκλο, αυτός είναι ο λόγος.

Η συμπερίληψη NFTs στο Twitter βρήκε, ωστόσο, εντελώς αντίθετο τον Elon Musk. Συγκεκριμένα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με αρκετά επικριτικό τόνο, δήλωσε πως η απόφαση του μέσου είναι εκνευριστική. Μάλιστα, χαρακτήρισε τις NFT εικόνες προφίλ ως μαλ@κίες, τονίζοντας:

Αυτό είναι εκνευριστικό.

Το Twitter ξοδεύει engineering πόρους σε αυτές τις μαλ@κίες, την ώρα που απατεώνες κρυπτονομισμάτων κάνουν party με τα spambots τους σε κάθε συζήτηση (thread).

Φυσικά, οι δημοσιεύσεις του ισχυρού άνδρα της Telsa δεν πέρασαν απαρατήρητες. Το αρχικό tweet έχει πάνω από 183 χιλιάδες likes και μάλιστα ανάγκασε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να πάρει θέση.

Αναλυτικότερα, δύο εργαζόμενοι του Twitter επισήμαναν πως μέλη της ομάδας εξετάζουν το θέμα που αναφέρει ο Elon, με στόχο να μειωθεί η κατάχρηση του API που εκμεταλλεύονται οι απατεώνες, μιας και είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα.

Οι σχετικές δημοσιεύσεις τους ακολουθούν παρακάτω.

Όπως φαίνεται λοιπόν, ο Elon Musk δε συμπαθεί ιδιαίτερα τα NFTs, παρόλο που πολλές φορές στο παρελθόν έχει στηρίξει τα κρυπτονομίσματα, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του dogecoin.